«Escape Room»: Τρέιλερ απόδρασης από ένα δωμάτιο γεμάτο εκπλήξεις - cinemagazine.gr
13:45
22/10

«Escape Room»: Τρέιλερ απόδρασης από ένα δωμάτιο γεμάτο εκπλήξεις

Το σινεμά μιμείται το παιχνίδι που με τη σειρά του μιμήθηκε το σινεμά, στο ημερολογιακά πρώτο horror του 2019.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Μια αγαπημένη συνήθεια για πολλές παρέες, και στην Ελλάδα πλέον, τα Escape Rooms κατάφεραν να προσελκύσουν αρχικά αρκετούς επίδοξους ντετέκτιβς αντλώντας έμπνευση από τον κινηματογράφο. Μέσα σε μικρούς χώρους τοποθέτησαν αναφορές, στοιχεία και αισθητική συγκεκριμένων ταινιών ξεκινώντας μια διαδραστική συνήθεια που πλέον ξεφεύγει από το πρωτογενές υλικό της. Σε σημείο μάλιστα να συμβαίνει πλέον το αντίστροφο, ο κινηματογράφος δηλαδή να τα χρησιμοποιεί ως ιδέες! 

Το «Escape Room» που θα κυκλοφορήσει τις πρώτες ημέρες του 2019 φιλοδοξεί να παρουσιάσει ένα πιο συναρπαστικό αποτέλεσμα σε σχέση με 2 φθηνά horror που εμφανίστηκαν την περσινή χρονιά και είχαν τον ίδιο τίτλο. Στην πλοκή του ακολουθεί 6 ανθρώπους που λαμβάνουν την ίδια πρόσκληση για ένα δωμάτιο-γρίφο, με την ιντριγκαδόρικη υποσημείωση πως αν τα καταφέρουν θα κερδίσουν 1 εκ. δολάρια. Οι, άγνωστοι μεταξύ τους, ήρωες βρίσκονται τελικά στο ίδιο μέρος για να αντιληφθούν λίγο μετά πως το δωμάτιο κρύβει δυσάρεστες και θανατηφόρες εκπλήξεις. 

Οι παλιότεροι θα θυμηθούν τον «Κύβο» του Βιτσένζο Νάταλι που εμφανίστηκε στις οθόνες μας πριν ακόμη μπουν στη ζωή μας τα escape rooms, καθώς στην πορεία της ταινίας οι χαρακτήρες αντιλαμβάνονται πως δεν επιλέχθηκαν τυχαία. Την ταινία σκηνοθετεί ο Άνταμ Ρόμπιτελ, που έδωσε έναν αέρα ανανέωσης στο franchise του Insidious με το «The Last Key». 

Δείτε παρακάτω τρέιλερ και αφίσα και ετοιμαστείτε για τη μεγάλη απόδραση. Η ταινία κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 3 Ιανουαρίου.