Η επόμενη δουλειά του Έντγκαρ Ράιτ θα είναι ένα μουσικό ντοκιμαντέρ - cinemagazine.gr
14:01
22/6

Η επόμενη δουλειά του Έντγκαρ Ράιτ θα είναι ένα μουσικό ντοκιμαντέρ

Η ζωή και η 45χρονη μουσική καριέρα των Sparks θα αποτυπωθεί μέσα από τη ματιά του βιρτουόζου βρετανού.  

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Θα ήταν μάλλον απίθανο για έναν σκηνοθέτη σαν τον Έντγκαρ Ράιτ, του επηρεάστηκε τόσο πολύ από την pop και rock σκηνή και έχει μονίμως δεκάδες μουσικές αναφορές στις ταινίες του, να μην έκανε κάποια στιγμή μια αποκλειστικά μουσική δουλειά. Έτσι, δεν προκαλεί εντύπωση η ανάκοινωση του βιρτουόζου βρετανού σκηνοθέτη σχετικά με την επόμενη δουλειά, η οποία θα είναι ένα ντοκιμαντέρ για το καλιφορνέζικο γκρουπ των Sparks. 

Οι Sparks ιδρύθηκαν το 1972 από τους αδερφούς Ρον και Ράσελ Μέιλ, οι οποίοι επανεφηύραν αρκετές φορές το οπτικό και μουσικό στιλ της μπάντας, καταφέρνοντας να διατηρήσουν ένα cult following μέχρι και σήμερα. Ο Ράιτ δήλωσε πως ήταν fan τους από το 1979, όταν τους πρωτοείδε στο «Top Of The Pops» και παραμένει ως σήμερα. Στα πλαίσια του ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει φίλμαρε τον περασμένο Μάιο μια συναυλία τους στο Λονδίνο, ενώ αυτό τον καιρό ασχολείται με τη συλλογή του αρχειακού υλικού που θα αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά της ταινίας. 

Με την κίνηση αυτή ο Ράιτ μπαίνει σε ένα γκρουπ πρωτοκλασάτων σκηνοθετών, όπως ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Τζόναθαν Ντέμι, που δοκίμασαν την τύχη τους σε αυτό το είδος. Το ατιτλοφόρητο ακόμη ντοκιμαντέρ για τους Sparks θα είναι η επόμενη δουλειά του Ράιτ μετά την μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία που είχε στην καριέρα του, το περσινό καλοκαιρινό hit «Baby Driver»