Σημαντικές καθυστερήσεις για το biopic του Μπομπ Ντίλαν με τον Τιμοτέ Σαλαμέ - cinemagazine.gr
10:19
27/10

Σημαντικές καθυστερήσεις για το biopic του Μπομπ Ντίλαν με τον Τιμοτέ Σαλαμέ

Ο Φαίδων Παπαμιχαήλ, διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας του Τζέιμς Μάνγκολντ, σημειώνει ότι υπάρχουν απαιτήσεις εποχής που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν, λόγω covid-19.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Το «Going Electric», εστιάζει στην περίοδο που εστίασε και το ντοκιμαντέρ του Μάρτιν Σκορσέζε «No Direction Home». Τότε που ο Μπομπ Ντίλαν δημιούργησε σάλο με την «εγκατάλειψη» της φολκ φόρμας, βάζοντας ρεύμα στη μουσική του. Πίσω στον Ιανουάριο, μια τόσο μακρινή εποχή πια σήμερα, η Fox Searchlight έκλεισε την συμφωνία του «Going Electric», με τον Τζέιμς Μάνγκολντ στην καρέκλα του σκηνοθέτη και τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο μιας εκ των κορυφαίων προσωπικοτήτων του 20ού αιώνα.

Ο Φαίδων Παπαμιχαήλ όμως, στην τρίτη του σερί '60ς ταινία («Κόντρα σε Όλα», «Η Δίκη των 7 του Σικάγου»), και σε πρόσφατη συνέντευξή του, ανακοινώνει αναμενόμενες, κι ίσως απειλητικές, καθυστερήσεις. Το πρόβλημα είναι οι λεπτομέρειες εποχής που χρειάζεται το φιλμ και καθίστανται αδύνατες εν μέσω πανδημίας. «Δεν νομίζω ότι έχει ακυρωθεί το σχέδιο. Όμως η αναπαράσταση των μικρών κλαμπς της εποχής προϋποθέτουν συνωστισμό, κοστούμια, κομμώσεις και μέικ απ εποχής και αυτό είναι μεγάλη δυσχέρεια στην εποχή που διανύουμε».

Έτσι, το επόμενο σχέδιο του Έλληνα διευθυντή φωτογραφίας (υποψηφιότητα το 2013 για το «Νεμπράσκα» του Αλεξάντερ Πέιν), θα είναι ο 5ος Ιντιάνα Τζόουνς, ξανά με τον Μάνγκολντ. «Ελπίζω να επιστρέψει ο κόσμος στην αίθουσα, να κάνουμε ταινίες για την μεγάλη οθόνη. Ελπίζω αυτή η ιστορία να μην αλλάξει την κουλτούρα της αίθουσας για πάντα».  

Το ίδιο ευχομαστε κι εμείς. Και καλό είναι να μην μείνουμε ούτε στο ευχολόγιο, ούτε στην, τόσο οικεία μας, αλληλοεξόντωση και να βρούμε την ουσιώδη οδό που δεν θα επιτρέψει την εκ βάθρων αλλαγή της κινηματογραφικής μας κουλτούρας.