Η Τζένιφερ Λόρενς σε κωμωδία καταστροφής, υπό την καθοδήγηση του Άνταμ ΜακΚέι - cinemagazine.gr
9:36
20/2

Η Τζένιφερ Λόρενς σε κωμωδία καταστροφής, υπό την καθοδήγηση του Άνταμ ΜακΚέι

Το Netflix «υπέγραψε» δύο οσκαρικούς κι ετοιμάζεται φιλόδοξα για τη χρονιά με την κάτι-παραπάνω-από-κωμωδία «Don't Look Up».

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Το «Don't Look Up» θα αφηγηθεί την ιστορία δύο αστρονόμων που έχουν το θεάρεστο έργο να ξεκινήσουν μια γιγάντια εκστρατεία ενημέρωσης της ανθρωπότητας για έναν επερχόμενο αστεροειδή που θα συγκρουστεί και θα καταστρέψει τη Γη. Ο ΜακΚέι, που είναι και ο συγγραφέας της ιστορίας λέει: «Είμαι συναρπασμένος να έχω την Τζένιφερ Λόρενς εδώ, είναι αυτό που στον 17ο αιώνα έλεγαν «ταλέντο-δυναμίτης» [έλεγαν όντως τέτοια πράγματα τον 17ο αιώνα, Άνταμ;], για να συνεχίσει λέγοντας ότι «το γεγονός πως το Netflix το βλέπει σαν μια κωμωδία παγκόσμιας εμβέλειας, θέτει ψηλά τις προσδοκίες για μένα και την ομάδα μας και μας δίνει παραπάνω κίνητρο».

Ο Σκοτ Στούμπερ του διαύλου από την άλλη προσθέτει: «Ο Άνταμ ξέρει καλά τους χρόνους της κωμωδίας, ξέρει πολύ καλά να φτιάχνει ξύπνιες, επίκαιρες αλλά και βλάσφημες της σοβαροφάνειας ταινίες, που αλληλεπιδρούν με την εποχή, Ακόμα και εδώ τελικά που μιλάμε για το τέλος του πλανήτη, είμαστε κατευχαριστημένοι να το προσθέσουμε στο πρόγραμά μας προτού αυτό καταφθάσει». Χιουμορίστας ο Σκοτ Στούμπερ.

Ο ΜακΚέι να θυμίσουμε έρχεται από δύο οσκαρικούς μίνι θριάμβους με το «Μεγάλο Σορτάρισμα» (2016) να έχει βραβείο Σεναρίου και το προπέρσινο «Vice» για τον αντιπρόεδρο Τσένι να έχει λάβει 8 υποψηφιότητες. Η Τζένιφερ Λόρενς, που εδώ που τα λέμε παραπατάει εδώ και χρόνια έχοντας μάλλον μόνο τη «Μητέρα» σαν αξιόλογο credit από την εποχή του Όσκαρ της στον «Οδηγό Αισιοδοξίας», που είναι ήδη 8 χρόνια μακριά, και τον άψογο «Οδηγό Διαπλοκής» (2013). Έκτοτε κάτι «Αγώνες Πείνας», το ατυχές «Joy» (που είναι η τρίτη από τις τέσσερεις υποψηφιότητές της για Όσκαρ που της «χαρίζει» ο Ντέιβιντ Ο. Ράσελ!), κάτι «X Men» και μερικά «Κόκκινα Σπουργίτια». Πάντως στα σκαριά είναι η συνεργασία της με τον Πάολο Σορεντίνο στο «Mob Girl», αμέσως μετά το «Don't Look Up».  

Εργατικότητας τέλος, ΜακΚέι και Λόρενς προβλέπεται να συνεργαστούν και στο «Bad Blood», όπου η Λόρενς θα υποδυθεί την Ελίζαμπεθ Χολμς, αμφιλεγόμενη ιδρύτρια της εταιρείας αιμοτολογικών εξετάσεων Theranos. Σκάνδαλα και ίντριγκες αναμένονται.