Ο πόλεμος των streaming φουντώνει! Υποδεχθείτε το Disney+ - cinemagazine.gr
11:12
9/11

Ο πόλεμος των streaming φουντώνει! Υποδεχθείτε το Disney+

Το ποντίκι βρυχάται! Μέσα στο 2019 η Ντίσνεϊ θα εγκαινιάσει την streaming υπηρεσία της Disney+.

Από τον Πάνο Γκένα

Εδώ και πολύ καιρό γνωρίζαμε πως η Ντίσνεϊ ετοιμάζει πρωτότυπο περιεχόμενο για την (υπο διαμόρφωση) διαδικτυακή της πλατφόρμα streaming υπηρεσιών, η οποία αναμένεται να βγει στον αέρα μέσα στο 2019. Με το Netflix να άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε ταινίες και σειρές, η Αmazon (Prime), το YouTube (Originals) και το Facebook (Watch), επιχείρησαν ήδη τα τελευταία χρόνια τα πρώτα τους βήματα. Το σίγουρο όμως είναι πως το μέτωπο του streaming θα αλλάξει άρδην με την παρουσία της Ντίσνεϊ, η οποία κουβαλά ένα τεράστιο κατάλογο έτοιμων τίτλων, αλλά και τις ιδέες, τον τρόπο και (ομολογουμένως) το χρήμα για να επενδύσει σε νέο. Δυνατός παίκτης διαφαίνεται και η Warner, η οποία ήδη σκέφτεται τη δική της υπηρεσία.

Το Netflix ξείνησε το 2013 με μία παραγωγή, το «House of Cards» και φέτος έφτασε τις 700. Μπορεί οι περισσότερες να μην θεωρούνται καλλιτεχνικά αξιόλογες, αλλά οι παρουσίες ονομάτων με κύρος όπως οι Ντέιβιντ Φίντσερ, Ράιαν Μέρφι, τίτλοι που αφήνουν ήδη ποπ αποτύπωμα («Stranger Things») και φυσικά μερικοί από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες του κινηματογράφου (Σκορσέζε, αδερφοί Κοέν, Κουαρόν), έχουν κάνει ήδη τη διαφορά με ταινίες που κάνουν πρεμιέρα και βραβεύονται σε κινηματογραφικά φεστιβάλ (π.χ. Βενετία) και κερδίζουν υποψηφιότητες για Όσκαρ (όπως το «Mudbound»).

Αν και το όνομα της streaming υπηρεσίας της Ντίσνεϊ είχε ακουστεί πως θα είναι Disney Play, τελικά ο CEO της εταιρείας, Μπομπ Ίγκερ, αποκάλυψε πως το νέο (και οριστικό) όνομα είναι Disney+, σηματοδοτώντας με το +(συν) πως ο καταναλωτής θα έχει μία επαυξημένη εμπειρία Ντίσνεϊ περεχομένου. Έχοντας μερικά από τα μεγαλύτερα franchises (Star Wars, Marvel) υπό τον έλεγχό της, συνεργασίες με την Pixar και έναν μακρύ κατάλογο αγαπημένων ταινιών κινουμένων σχεδίων, το Disney+ θέλει να διαφοροποιηθεί από το Netflix στη δομή του, και να είναι πιο εύχηστο. Αν λοιπόν σας φαίνεται δύσκολο να βρείτε τους νέους τίτλους που προστέθηκαν πρόσφατα στο Netflix, το Disney+ θα «χωριστεί» σε σαφείς ενότητες που θα περιλαμβάνουν 500 ταινίες και περισσότερα από 7.000 επεισόδια. Διόλου τυχαία, η Ντίσνεϊ το τελευταίο διάστημα «μαζεύει» σιγά σιγά το υλικό της από το Netflix, έτσι ώστε να το διαχειρίζεται αποκλειστικά.

Όσο για το πρωτότυπο περιεχόμενο της υπηρεσίας, τα σχέδια περιλαμβάνουν:

- το «The Mandalorian», την πρώτη Star Wars τηλεοπτική σειρά που δεν είναι κινούμενο σχέδιο, σε παραγωγή του Τζον Φαβρό («Iron Man», «Το Βιβλίο της Ζούγκλας»). Ο προϋπολογισμός της σειράς θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια.
- Μία δεύτερη τηλεοπτική σειρά Star Wars με πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Λούνα, πρίκουελ του «Rogue One».
- Την έβδομη σεζόν της σειράς κινουμένων σχεδίων «Star Wars: The Clone Wars».
- Τηλεοπτικές σειρές με ήρωες τους Loki, Scarlet Witch, Vision, Falcon και Winter Soldier, από το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, με τους Τομ Χίντλστον, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Πολ Μπέτανι, Άντονι Μακί και Σεμπάστιαν Σταν να επιστρέφουν στους ρόλους.
- Τηλεοπτική σειρά που θα βασίζεται στο αγαπητό μπεστ-σελερ του Νικ Χόρνμπι «High Fidelity» με πρωταγωνίστρια την Ζόι Κράβιτς.
- Ζωντανές εκδοχές των ταινιών κινουμένων σχεδίων «Lady and the Tramp», «Peter Pan», «The Sword in the Stone», αλλά και ριμέικ των ταινιών «Ένα Μωρό για Τρεις», «Ο Πατέρας της Νύφης», «Αγάπη μου, Συρρίκνωσα τα παιδιά» κ.α.
- Τηλεοπτικές σειρές για τα «Μπαμπούλας Α.Ε.», «Mighty Ducks», «High School Musical» μεταξύ άλλων.

Η συνδρομή αναμένεται να τιμολογηθεί κοντά σ' εκείνη του Netflix, δηλαδή 8 ως 12 ευρώ το μήνα.