Δεύτερες σκέψεις της Sony για τη νέα ταινία του Ταραντίνο - cinemagazine.gr
19:32
13/2

Δεύτερες σκέψεις της Sony για τη νέα ταινία του Ταραντίνο

Τα αρνητικά σχόλια που δέχεται τελευταία ο σκηνοθέτης και κυρίως το μεγάλο κόστος της ταινίας του, πιθανά να οδηγήσει σε «ναυάγιο».

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Λέγαμε και πριν λίγες μέρες πως η όλη συμπεριφορά του Κουέντιν Ταραντίνο τον τελευταίο καιρό έχει κυρίως απολογητικό χαρακτήρα, δείγμα ότι και ο ίδιος προσπαθεί να πάρει αποστάσεις από τη στάμπα του προστατευμένου παιδιού του Χάρβεϊ Γουάινστιν. Οι εξηγήσεις του για όσα είπε η Ούμα Θέρμαν και η δημόσια συγγνώμη του προς την για τα υποτιμητικά σχόλια που έκανε εναντίον της κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς μόλις πρόσφατα εξασφάλισε στούντιο για τη νέα του ταινία και το ότι βρίσκεται έξω από την ομπρέλα της Miramax του προκαλεί ανασφάλεια.

Σε αυτό συνηγορούν και οι φήμες που κυκλοφόρησαν χθες, σύμφωνα με τις οποίες η Sony το ξανασκέφτεται να χρηματοδοτήσει το νέο του φιλμ, μετά την αρχική συμφωνία που είχαν. Η ταινία για το 1969 και τον Τσαρλς Μάνσον ήταν αρκετά δημοφιλής ως project και αρκετοί κονταροχτυπήθηκαν για το ποιος θα αναλάβει την παραγωγή, όμως η «νικήτρια» Sony έχει πια δεύτερες σκέψεις και αυτές οφείλονται σε 2 λόγους. 

Ο πρώτος είναι η πιθανότητα αρνητικής κριτικής από τον τύπο από έναν πιθανό στιγματισμό του σκηνοθέτη. Με πρόσφατες τις επιθέσεις σε μεγάλα ονόματα όπως ο Γούντι Άλεν, το στούντιο δε θα ήθελε να μπλεχτεί σε κάτι τέτοιο. Ο δεύτερος λόγος όμως είναι πιθανά ο πιο σημαντικός, καθώς οι απαιτήσεις της ταινίας οδηγούν σε μια πολύ ακριβή παραγωγή που θα είναι δύσκολο να βγάλει τα λεφτά της. Σύμφωνα με τους αναλυτές της εταιρίας, το φιλμ θα κοστίσει λίγο πάνω από 100 εκ. δολάρια και μαζί με τα έξοδα του μάρκετινγκ θα χρειαστεί περίπου 375 εκ. στα ταμεία για να αποφέρει κέρδη. Το ποσό αυτό, παρά την παρουσία του Λεονάρντο ντι Κάπριο (και πιθανά άλλων σπουδαίων ονομάτων) είναι δύσκολο να ξεπεραστεί, καθώς ο Ταραντίνο τα έχει καταφέρει μόνο μια φορά, στο «Django Unchained» που έβγαλε 425 εκατομμύρια. 

Όλα αυτά βέβαια παραμένουν φήμες, καθώς αν ο Ταραντίνο καταφέρει να προσελκύσει τα ονόματα που θέλει, το πιθανότερο είναι η Sony να του δώσει ό,τι ζητήσει για να υλοποιήσει το φιλμ.