Η Κλερ Ντενί ταξιδεύει στα «Αστέρια του Απομεσήμερου» με Ρόμπερτ Πάτινσον και Μάργκαρετ Κουάλεϊ - cinemagazine.gr
8:14
19/2

Η Κλερ Ντενί ταξιδεύει στα «Αστέρια του Απομεσήμερου» με Ρόμπερτ Πάτινσον και Μάργκαρετ Κουάλεϊ

Η νέα ταινία της μεγάλης γαλλίδας δημιουργού αγοράστηκε στις ΗΠΑ από την Α24 πριν απευθυνθεί στην ευρωπαϊκή αγορά στο προσεχές φεστιβάλ του Βερολίνου. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Δύο χρόνια μετά το πολυβραβευμένο «High Life», η Κλερ Ντενί ξανασυνεργάζεται με τον Ρόμπερτ Πάτινσον που δε ξεχνά την υποκριτική στροφή που πήρε μετά το franchise του «Twilight», παρά το γεγονός πως αυτή την περίοδο προβάρει τη στολή του Batman. Οι δυο τους θα βρεθούν για τη μεταφορά  του βιβλίου του βραβευμένου συγγραφέα Ντένις Τζόνσον «The Stars at Noon» (ελλ. μετάφραση «Τ' αστέρια του Απομεσήμερου»), ένα πολιτικό θρίλερ που διαδραματίζεται στη Νικαράγουα της δεκαετίας του '80.

Ο Πάτινσον θα έχει πλάι του τη Μάργκαρετ Κουάλεϊ, σε άλλη μια πολύ καλή επιλογή για την ίδια μετά τα «Leftovers», «The Nice Guys», «Κάποτε στο Χόλιγουντ» και «Fosse/Verdon». Οι δυο τους θα υποδυθούν έναν βρετανό επιχειρηματία και μια αμερικανίδα δημοσιογράφο που βρίσκονται στη Νικαράγουα για διαφορετικούς λόγους και μπλέκουν σε ένα ρομάντζο κάτω από μια καταιγίδα πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων,

Η ταινία αγοράστηκε από το δυνατότερο arthouse label αυτη τη στιγμή στις ΗΠΑ, την A24, ενώ αναμένεται να είναι ένα από τα ισχυρά χαρτιά του Ευρωπαϊκού Film Market που ξεκινά αυτές τις μέρες στο Βερολίνο, παράλληλα με το φεστιβάλ. Θυμίζουμε πως αυτό δεν θα είναι το πρώτο βιβλίο του Ντένις Τζονσον που μεταφέρεται στο σινεμά, καθώς υπάρχει το «Jesus' Son» του 1999 σε σκηνοθεσία Άλισον ΜακΛίν και Μπίλι Κράνταπ στον βασικό ρόλο. 

Η επίσημη σύνοψη της ελληνικής μετάφρασης του βιβλίου:

Νικαράγουα 1984. Μιλάει μια νεαρή Αμερικανίδα. Βρίσκεται στην Κεντρική Αμερική σαν εκπρόσωπος της οργάνωσης "Μάτι της Ειρήνης" ή ίσως σαν δημοσιογράφος ενός περιοδικού - ακριβώς δεν ξέρουμε, η ιστορία της δεν ξεκαθαρίζεται. Για άγνωστο λόγο μένει εδώ και κερδίζει τα προς το ζην με την πορνεία. Νιώθει ότι είναι θεατής - αυτή είναι η καταδίκη της. θεατής της βίας, της αδικίας, της ανθρώπινης τραγωδίας. Να όμως που τελικά δε θα μείνει αμέτοχη. Προσπαθεί δισταχτικά να σώσει έναν Άγγλο επιχειρηματία, έναν άνθρωπο τόσο αφελή που, χωρίς δεύτερη σκέψη, διαπράττει τη μεγαλύτερη απρέπεια: λέει την αλήθεια - έγκλημα για όλες τις πλευρές. Και τώρα όλοι τον κυνηγάνε. Η νεαρή γυναίκα και ο Άγγλος φλερτάρουν μεταξύ τους και με το θάνατο σε μια ιστορία γεμάτη αγωνία, πάθος, φόβο και προδοσία. Μοναδική λύση: το ξεπούλημα της ψυχής.