Τρέιλερ: Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο διηγείται «Τρομακτικές Ιστορίες στο Σκοτάδι» - cinemagazine.gr
9:23
4/6

Τρέιλερ: Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο διηγείται «Τρομακτικές Ιστορίες στο Σκοτάδι»

Το νέο τρέιλερ της ταινίας μας φέρνει σε επαφή με την προσαρμογή των κλασικών «παιδικών» βιβλίων του Άλβιν Σβαρτζ.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

To 2016, πολύ πριν έρθει η αναγνώριση της Ακαδημίας με το Όσκαρ για τη «Μορφή του Νερού», ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο είχε υπογράψει με το CBS για να αναλάβει ως παραγωγός και σκηνοθέτης το «Scary Stories to Tell in the Dark», μεταφορά των κλασικών βιβλίων του Άλβιν Σβαρτζ που εικονογράφησε με πολύ μακάβριο τρόπο ο Στίβεν Γκάμελ.

Τελικά ο Ντελ Τόρο δεν ανέλαβε λόγω φόρτου τη σκηνοθεσία (τον αντικατέστησε ο Νορβηγός Άντρε Όρβενταλ του «Trollhunter»), συμμετείχε όμως στη συγγραφή του σεναρίου που διασκευάζει και τα τρία βιβλία του Σβαρτζ, φτιάχνοντας όμως μια νέα ξεχωριστή ιστορία. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ανέλαβε η νεαρή Ζόε Κολέτι που άφησε καλές εντυπώσεις στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Πολ Ντέινο «Wildlife» πλάι στους Τζέικ Τζίλενχαλ, Κάρεϊ Μάλιγκαν. Η Κολέτι θα πλαισιώνεται με αρκετούς συνομήλικούς της καθώς η ταινία θα ακολουθεί μια ομάδα παιδιών που προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο μιας σειράς φονικών που έγιναν στην περιοχή τους. Δηλαδή, κάτι από «It» και «Stranger Things», με τους φανατικούς των βιβλίων να ελπίζουν πως θα δουν κάτι από το πνεύμα τους μέσα στο φιλμ και όχι μια ιστορία που θα ακολουθεί απλά τη μόδα της εποχής.

Τα τρία βιβλία του Σβαρτζ κυκλοφόρησαν την δεκαετία 1981-91 και περιλαμβάνονται συχνά σε λίστες με απαγορευμένους τίτλους, με τους επικριτές τους να καταδεικνύουν το γκροτέσκο περιεχόμενο και τις μακάβριες εικονογραφήσεις. Παρ' όλα αυτά τα βιβλία έχουν αποδειχθεί άκρως εμπορικά, έχοντας πουλήσει πάνω από 7 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι σήμερα.

Δείτε το νέο τρέιλερ που κυκλοφόρησε χθες και υπόσχεται έντονες συγκινήσεις. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 9 Αυγούστου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Τρέιλερ: Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο διηγείται «Τρομακτικές Ιστορίες στο Σκοτάδι»
  • Τρέιλερ: Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο διηγείται «Τρομακτικές Ιστορίες στο Σκοτάδι»
  • Τρέιλερ: Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο διηγείται «Τρομακτικές Ιστορίες στο Σκοτάδι»