Πρώτη φωτογραφία: Η Έμα Στόουν είναι μία πανκ «Κρουέλα» - cinemagazine.gr
10:04
26/8

Πρώτη φωτογραφία: Η Έμα Στόουν είναι μία πανκ «Κρουέλα»

Προσέξτε τα Δαλματίας σας! Η Εμα Στόουν έρχεται...

Από τον Πάνο Γκένα

Συνεχίζοντας τις αμέτρητες live-action μεταφορές του καταλόγου της, η Ντίσνεϊ βάζει σιγά σιγά μπροστά τις μηχανές για  να παρουσιάσει κάτι που μοιάζει περισσότερο με spin-off. H «Κρουέλα ντε Βιλ» παραμένει ως σήμερα ο πιο αναγνωρίσιμος χαρακτήρας από τα «101 Σκυλιά της Δαλαματίας» και πλέον έχει την (ολο)δική της ταινία με πρωταγωνίστρια την οσκαρούχα Έμα Στόουν. 

Το κλασικό animation της εταιρίας είχε «ζωντανέψει» και παλιότερα με την Γκλεν Γκλόουζ να ερμηνεύει την Κρουέλα, τη σκληρή fashionista με τις τεράστιες γούνες που μισεί τα σκυλιά. Τώρα θα υπάρχει ένα εντελώς διαφορετικό σενάριο που θα διαδραματίζεται στα '70s, με την Κρουέλα ντε Βιλ σε πανκ-ροκ απόδοση, βασισμένο σε μια ιδέα της Αλίν Μπρος Μακένα του «Ο Διάβολος Φοράει Πράντα» και της Κέλι Μάρσελ («Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι», «Η Μαγική Ομπρέλα»). Μαζί με την Έμα Στόουν, άλλη μία Έμα - η Έμα Τόμσον - θα συμμετέχει στην ταινία σηματοδοτώντας ακόμη μία συνεργασία της βραβευμένης με δύο Όσκαρ ηθοποιού με τη Ντίσνεϊ (μετά το ριμέικ του «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» και τη «Μαγική Ομπρέλα»).

Για τη νέα Κρουέλα είχε αρχικά ακουστεί το όνομα του σκηνοθέτη Άλεξ Τίμπερς στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο, μετά την επιτυχία της σειράς του Amazon «Mozart in the Jungle». Ο ίδιος όμως έκανε πίσω, καθώς παράλληλα δουλεύει και στο θέατρο σε δυο μεγάλες παραγωγές του Broadway, τα «Moulin Rouge» και «Σκαθαροζούμης». Το στούντιο μετά από νέα αναζήτηση κατέληξε στον Κρεγκ Γκιλέσπι («Ι, Tonya») με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν στα «Million Dollar Arm» και «The Finest Hours». Αυτή θα είναι και η πρώτη ταινία του 50χρονου σκηνοθέτη μετά την οσκαρική «Τόνια» που ήταν υποψήφια για 3 βραβεία, κερδίζοντας αυτό του Β' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Άλισον Τζάνεϊ. 

Η «Κρουέλα» είχε προγραμματιστεί αρχικά για τον Δεκέμβριο του 2020, αλλά τελικά η πρεμιέρα της οριστικοποιήθηκε για 28 Μαΐου 2021.