Ο Νίκολας Κέιτζ συναντά τον Χ. Φ. Λάβκραφτ στο τρέιλερ του «The Colour Out of Space» - cinemagazine.gr
9:06
7/11

Ο Νίκολας Κέιτζ συναντά τον Χ. Φ. Λάβκραφτ στο τρέιλερ του «The Colour Out of Space»

Ένα από τα πιο τρομακτικά διηγήματα του συγγραφέα μεταφέρεται από την εταιρία παραγωγής του «Mandy» έχοντας στο τιμόνι έναν σκηνοθέτη-έκπληξη. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το περσινό «Mandy» ανάγκασε πολλούς να παραδεχτούν ότι ο Νίκολας Κέιτζ σταμάτησε (για λίγο) τις κακές επιλογές, βουτώντας σε έναν παράδοξο και γοητευτικό κόσμο μέσα στο αίμα και την υπερβολή. Αυτό ευελπιστεί να ξανακάνει πρωταγωνιστώντας στη μεταφορά του διηγήματος του Χ. Φ. Λάβκραφτ, «The Colour Out of Space», μιας από τις πιο τρομακτικές ιστορίες που έγραψε ποτέ ο συγγραφέας. 

Πίσω από τη μεταφορά βρίσκεται η εταιρία παραγωγής του «Mandy» όμως η έκπληξη βρίσκεται στο όνομα του σκηνοθέτη. Αυτός είναι ο νοτιοαφρικανός Ρίτσαρντ Στάνλεϊ, που ξεκίνησε ελπιδοφόρα την καριέρα με τις καλτ ταινίες τρόμου «Hardware» και «Dust Devil» στις αρχές της δεκαετίας του '90 μέχρι που καταπιάστηκε με το «Νησί του Δρ. Μορό», μιας από τις πιο προβληματικές και επεισοδιακές παραγωγές της δεκαετίας, από την οποία απολύθηκε πριν τελειώσουν τα γυρίσματα κλείνοντας πρόωρα την καριέρα του. 

Ο Στάνλεϊ παραμένει ως σήμερα μια αξιοσέβαστη φιγούρα για το σινεμά του φανταστικού, ενώ ο ίδιος εμφανίστηκε στο ντοκιμαντέρ του 2014 «Lost Soul: The Doomed Journey of Richard Stanley's Island of Dr. Moreau» που εξερευνούσε τί πήγε στραβά στα γυρίσματα της ταινίας. Την τελευταία εικοσαετία γυρίζει μόνο ντοκιμαντέρ ή ταινίες μικρού μήκους, παρεμβαίνει όμως συχνά καθώς τον συναντούμε σε σχολιασμούς κλασικών ταινιών τρόμου ή σε σχετικά άρθρα.

Το «Colour out of Space» γράφτηκε από τον Λάβκραφτ το 1927 και διαδραματίζεται στον δικό μας αιώνα, με ήρωες μια οικογένεια από απομονώνεται σε αγροτική περιοχή της Μασαχουσέτης και ζει τον τρόμο όταν ένας μετεωρίτης προσγειώνεται στην αυλή, με ένα υλικό που γεμίζει όλη την έκταση μετατρέποντας σε κάτι διαφορετικό οποιοδήποτε οργανισμό βρίσκεται μέσα της. 

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ 24 Ιανουαρίου 2020.