Τρέιλερ: Η Κίρα Νάιτλι είναι η «Κολέτ» και ετοιμάζεται να γράψει ιστορία - cinemagazine.gr
9:33
4/9

Τρέιλερ: Η Κίρα Νάιτλι είναι η «Κολέτ» και ετοιμάζεται να γράψει ιστορία

Ηθοποιός - συνώνυμο ταινιών εποχής, η Κίρα Νάιτλι υποδύεται τη Γαλλίδα συγγραφέα Σιντονί Γκαμπριέλ Κολέτ ή πιο απλά... Κολέτ!

Από τον Πάνο Γκένα

Μια νεαρή γυναίκα παντρεύεται έναν επιχειρηματία στο Παρίσι, των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Με παραίνεση του συζύγου της, η Κολέτ ξεκινά να γράφει μυθιστορήματα που γίνονται μπεστ-σελερ, αλλά δημοσιεύονται με το δικό του όνομα. Όσο μεγαλώνει η αυτοπεποίθησή της, ο γάμος και ο κόσμος γύρω της, αλλάζει. Μίμος, ηθοποιός και δημοσιογράφος, η συγγραφική καριέρα της απογειώθηκε μετά τον χωρισμό τους το 1906, ενώ η Κολέτ υπήρξε υποψήφια για Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1948.

Ζωή σαν μυθιστόρημα, δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορο τον κινηματογράφο, ο οποίος της «χρωστά» κινηματογραφικές μεταφορές όπως το βραβευμένο με Όσκαρ μιούζικαλ «Gigi» (1958) του Βινσέντε Μινέλι και το «Cheri» (2009) του Στίβεν Φρίαρς. Στη φετινή ταινία που φέρει το όνομά της και έκανε πρεμιέρα στο φετινό φεστιβάλ του Sundance, ο Γουός Γουέστμορλαντ, συν-σκηνοθέτης του «Still Alice» και υπεύθυνος για το Όσκαρ ερμηνείας της Τζούλιαν Μουρ, ντύνει την Κίρα Νάιτλι στον ομώνυμο ρόλο, η οποία συνήθως δίνει τις καλύτερες ερμηνείες της όταν βρίσκεται «εκτός εποχής». Ο Γουέστμορλαντ έγραψε το σενάριο για το φιλμ με τον αποθανόντα σύζυγό του και επίσης συν-σκηνοθέτη του «Still Alice», Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ.

Στο «Κολέτ» που αναμένεται στις αίθουσες 21 Σεπτεμβρίου, συμπρωταγωνιστούν ο Ντόμινικ Γουέστ και η εξαιρετική καρατερίστα Φιόνα Σο.

Ξεφυλλίστε το τρέιλερ παρακάτω.