«Ο Κύριος & το Όπλο»: Το κινηματογραφικό αντίο του Ρόμπερτ Ρέντφορντ είναι η ταινία λήξης των Νυχτών Πρεμιέρας - cinemagazine.gr
15:54
12/9

«Ο Κύριος & το Όπλο»: Το κινηματογραφικό αντίο του Ρόμπερτ Ρέντφορντ είναι η ταινία λήξης των Νυχτών Πρεμιέρας

Στη Συνέντευξη Τύπου του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Λουκάς Κατσίκας αποκάλυψε πως ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ θα μας «αποχαιρετήσει» κινηματογραφικά στην Ταινία Λήξης του Φεστιβάλ.

Από τον Πάνο Γκένα

Το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας αποκάλυψε το πλήρες πρόγραμμά του και μαζί τον πιο ιδανικό επίλογο!

O οριστικός αποχαιρετισμός του Ρόμπερτ Ρέντφορντ στην υποκριτική συναντά τον κινηματογραφικό «αντίο» που του αξίζει, χάρη στην ταινία «Ο Κος και το Όπλο», ένα γοητευτικό και σκηνοθετημένο με μπρίο περιπετειώδες φιλμ από τον Ντέιβιντ Λόουερι (των ατμοσφαιρικών «A Ghost Story» και « Ain’t them Bodies Saints»). 

Μετά το «Our Souls at Night» του Netflix, ταινία που σηματοδότησε την επανένωσή του με τη Τζέιν Φόντα σχεδόν 50 χρόνια μετά το «Ξυπόλυτοι στο Πάρκο», ο Ρέντφορντ στον τελευταίο ρόλο της καριέρας του υποδύεται τον Φόρεστ Τάκερ, τον άνθρωπο που δραπέτευσε από τη φυλακή σε ηλικία 70 χρονών, αλλά συνέχισε να οργανώνει ληστείες. 

Ο Φόρεστ Σίλβα «Γούντι» Τάκερ γεννήθηκε το 1920 και πρωτομπήκε στη φυλακή σε ηλικία 15 χρονών. Κατάφερε να δραπετεύσει από τη φυλακή 18 επιτυχημένες φορές, ενώ έκανε άλλες 12 απόπειρες. Το 2003, ένα χρόνο πριν πεθάνει, το New Yorker αφιέρωσε ένα άρθρο με τον τίτλο «The Old Man and the Gun», που περιέγραφε την τελευταία ληστεία τράπεζας του Τάκερ. Αν και στην ηλικία των 79 χρονών, ο Τάκερ είχε ληστέψει 4 τράπεζες της Φλόριντα, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί για 13 χρόνια. Πέθανε στις 29 Μαΐου 2004 στη φυλακή. Τούτο θα είναι το γλυκόπικρο αντίο ενός γοητευτικού κλέφτη κινηματογραφικών ονείρων, του σπουδαίου Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Με καριέρα που μετρά έξι δεκαετίες και συμμετοχές σε μερικές από τις καλύτερες ταινίες του σινεμά, ο βραβευμένος με Όσκαρ Σκηνοθεσίας Ρέντφορντ, πάπας του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου λόγω Φεστιβάλ Σάντανς, κλείνει εδώ το κεφάλαιο «υποκριτική». Ο Ντέιβιντ Λόουερι του επιφυλάσσει έναν εκπληκτικό αποχαιρετισμό, με τη βοήθεια του εξαιρετικού επιτελείου ηθοποιών των Σίσι Σπέισεκ, Κέισι Άφλεκ, Τομ Γουέιτς και Ελίζαμπεθ Μος.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στην Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Παλλάς.