«Ο ρατσισμός είναι η πανδημία της Αμερικής»: Κείμενο συμπαράταξης του Τζορτζ Κλούνεϊ - cinemagazine.gr
10:10
3/6

«Ο ρατσισμός είναι η πανδημία της Αμερικής»: Κείμενο συμπαράταξης του Τζορτζ Κλούνεϊ

Με άρθρο του στην Daily Beast, o βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός/σεναριογράφος/σκηνοθέτης/παραγωγός, καταδικάζει την στάση του Λευκού Οίκου, συμπαρατάσσεται με την εξέγερση και καλεί σε «ψήφο» στις επικείμενες εκλογές.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ένα μέρος του Χόλιγουντ αφυπνίζεται σιγά-σιγά, σειρά του Τζορτζ Κλούνεϊ να πάρει καταδικαστική θέση. «Χρειάζεται συστηματική αλλαγή στον τρόπο επιβολής του Νόμου και την Αστυνομία, την Δικαιοσύνη και την πολιτική ηγεσία», γράφει ο δημιουργός του «Καληνύχτα και καλή τύχη.». «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ είναι δολοφονία. Εμείς παρακολουθούσαμε έναν άνθρωπο να χάνει τη ζωή του στα χέρια τεσσάρων αστυνομικών».

Ο Κλούνεϊ, οδηγούμενος στην τελική του παρότρυνση, αναφέρθηκε θαυμαστικά στις διαδηλώσεις εκατομμυρίων ανθρώπων χωρίς όμως να παραλείψει να πει το σωστό: «Δεν ξέρουμε πότε οι διαδηλώσεις θα σταματήσουν. Ελπίζεις και προσεύχεσαι να μην υπάρξουν άλλοι νεκροί. Επίσης όμως ξέρουμε ότι ελάχιστα θα αλλάξουν. Όλος αυτός ο θυμός και η αγανάκτηση γύρω μας είναι η υπενθύμιση του πόσο λίγο έχουμε προοδεύσει σαν χώρα από το προπατορικό μας αμάρτημα της δουλείας. Αυτή είναι η πανδημία μας, είμαστε όλοι μολυσμένοι και 400 χρόνια τώρα εμβόλιο δεν έχει βρεθεί».

Ο Κλούνεϊ ολοκλήρωσε παραινώντας: «Χρειαζόμαστε πολιτικούς που αντανακλούν την έννοια της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των πολιτών. Όχι ανθρώπους βίας και μίσους που υποδαυλίζουν τη φυλετική βία. Και υπάρχει ένα τρόπος να βγούμε από αυτό, για πάντα: Η ψήφος».