Higher, Further, Faster! Η «Captain Marvel» απογείωσε τα ταμεία παγκοσμίως - cinemagazine.gr
10:17
12/3

Higher, Further, Faster! Η «Captain Marvel» απογείωσε τα ταμεία παγκοσμίως

Η «Captain Marvel» έβαλε τη στολή της αποδεικνύοντας πως και το κόμικ μέλλον είναι γυναίκα.

Από τον Πάνο Γκένα

Με εισπράξεις που έφτασαν τα 153 εκατομμύρια δολάρια, η «Captain Marvel» μπορεί να καυχιέται για ένα εμπορικό παράσημο. Οι εισπράξεις της νέας ταινίας origin των Marvel Studios, και πρώτης αφιερωμένης σε γυναίκα ηρωίδα του σύμπαντος, αποτέλεσαν το πιο εμπορικό σαββατοκύριακο στο αμερικανικό box office μέχρι στιγμής για το 2019 και με 455 εκατομ. σύνολο παγκοσμίως, η «Captain Marvel» πραγματοποίησε το έκτο πιο εμπορικό άνοιγμα όλων των εποχών.

Η ταινία σε σκηνοθεσία Άνα Μπόντεν και Ράιαν Φλεκ με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Όσκαρ Α' Γυναικείου Μπρι Λάρσον («Το Δωμάτιο») απέδειξε ξανά το ενδιαφέρον του κοινού για ταινίες με γυναίκες ηρωίδες, όπως είχε συμβεί και με την πετυχημένη πορεία της επίσης κόμικ καταβολών «Wonder Woman», ενώ σημείωσε το δεύτερο εμπορικότερο άνοιγμα σόλο ταινίας που βασίζεται σε κόμικ μετά τον περσινό «Black Panther» (202 εκατομμύρια άνοιγμα). Η παρατήρηση για το ενδιαφέρον του κοινού σε γυναίκες ηρωίδες κόμικ κινηματογραφικών εξορμήσεων των Marvel και DC πιστοποιείται και από τις συγκρίσεις με τις εμπορικές αποδόσεις των σόλο ταινιών «Ant-Man» ($57 εκατομ/ πρώτο ΣΚ) και «Doctor Strange» ($85 εκατομ/ πρώτο ΣΚ).

Καλά νέα για το box office, που φέτος ειδικά για τη Ντίσνεϊ αναμένεται να φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, δεδομένου πως η εταιρεία έχει στο οπλοστάσιό της «Avengers: Η Τελική Πράξη» τον επόμενο μήνα με τα «Αλαντίν», «Toy Story 4», «Βασιλιάς των Λιονταριών», «Frozen 2» και «Star Wars: Επεισόδιο 9» να ακολουθούν.

Διαβάστε ακόμη
Διαβάστε τη γνώμη του cinemagazine για την «Captain Marvel» εδώ.

Ψηφοφορία αναγνωστών: Ποια είναι η καλύτερη ταινία με ήρωες της Marvel;