«Η προβολή του είναι μια συλλογική εμπειρία»: Η Νία ΝταΚόστα στηρίζει την αναβολή του «Candyman» - cinemagazine.gr
11:48
14/9

«Η προβολή του είναι μια συλλογική εμπειρία»: Η Νία ΝταΚόστα στηρίζει την αναβολή του «Candyman»

Η σκηνοθέτις του νέου «Candyman» εξήγησε στα social media πως η αναβολή της ταινίας της για το 2021 θα λειτουργήσει μελλοντικά υπέρ της. 

Από τον Πάνο Γκένα

Τολμάς να πεις το όνομά του πέντε φορές μπροστά από έναν καθρέφτη;

Ένας γαντζοφορεμένος δολοφόνος, μία ιδέα βγαλμένη θαρρείς από αιματοβαμμένο σλάσερ και μία ανατριχιαστική παρτιτούρα του Φίλιπ Γκλας συνθέτουν την καλύτερη, καθαρόαιμη ταινία τρόμου των '90s σε μία δεκαετία που κυριάρχησαν ολοκληρωτικά τα πιο ρεαλιστικά πορτρέτα serial killer. Οι αστικοί μύθοι ζωντανεύουν στα ξεχασμένα από θεούς και ανθρώπους γκέτο του Σικάγο και αναπνέουν κάτω από το δέρμα της πόλης, ενώ τα εξπρεσιονιστικά γκράφιτι τη στολίζουν σαν απόκοσμα τατουάζ.

Χωρίς να φείδεται αποκρουστικών λουτρών αίματος, ο Βρετανός Μπέρναρντ Ρόουζ παρέλαβε για το «Candyman» ένα σύντομο διήγημα του Κλάιβ Μπάρκερ («The Forbidden») και το μετέτρεψε σε μία σφιχτοδεμένη, νέα μυθολογία που λειτουργεί τόσο εγκεφαλικά όσο και σε επίπεδο πρωτόγονου φόβου.

Περισσότερα από 25 χρόνια μετά, και στην παράδοση του Χόλιγουντ να επισκέπτεται περασμένες κινηματογραφικές μυθολογίες, ο Τζόρνταν Πιλ, δημιουργός που χρησιμοποίησε έξοχα το κοινωνικο σχόλιο στα «Τρέξε!» και «Εμείς», ανέλαβε την παραγωγή ενός ριμέικ του «Candyman», ανάμεσα σε πολλά άλλα projects που τρέχει πλέον. Λίγους μήνες μετά την πρώτη ανακοίνωση, μαζί με την επισημοποίηση πως ο Πιλ δεν προλαβαίνει να καθήσει και στη σκηνοθετική καρέκλα, ανακοινώθηκε το όνομα της νεαρής Νία ΝταΚόστα («Little Woods») που οραματίστηκε την  καινούργια εκδοχή της ταινίας, ένα «πνευματικό σίκουελ» της πρώτης. Το νέο «Candyman» είχε αρχική ημερομηνία εξόδου το καλοκαίρι, η πανδημία την έσπρωξε τον Οκτώβριο και τώρα η MGM με τη Universal αποφάσισαν να την αναβάλουν εκ νέου για «κάποια στιγμή μέσα στο 2021».

Το ασαφές αυτό χρονικό πλαίσιο δείχνει πλέον πως τα στούντιο προτιμούν να μείνουν στο πάγο για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι να βεβαιωθούν πως ο κόσμος  επιστρέφερει στα σινεμά. Την απόφαση υπερασπίσηκε η Νία ΝταΚόστα με ένα tweet, εξηγώντας πως έκανε την ταινία της με σκοπό να παιχτεί στους κινηματογράφους και να ιδωθεί ως μια συλλογική εμπειρία και γι αυτό η έξοδός της σε περίοδο που οι κινηματογράφοι είναι άδειοι θα έφερνε πιθανά πολύ κακά αποτελέσματα. 

Δείτε παρακάτω το tweet της ΝταΚόστα και το τρέιλερ της ταινίας που θα δούμε πια του χρόνου.