25ες Νύχτες Πρεμιέρας: Παράταση προθεσμίας υποβολής για το Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους - cinemagazine.gr
14:07
3/7

25ες Νύχτες Πρεμιέρας: Παράταση προθεσμίας υποβολής για το Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

Το επετειακό 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης, θα πραγματοποιηθεί 18 - 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας αποδεικνύει εδώ και χρόνια την αγάπη του για το ελληνικό σινεμά και το στηρίζει έμπρακτα από τα πρώτα του βήματα.

Με ιδιαίτερη φροντίδα το Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους των Νυχτών Πρεμιέρας βοηθά - για σχεδόν μια δεκαετία - τις νέες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους να βρουν τον δρόμο τους προς τη μεγάλη οθόνη και να συναντήσουν το κοινό τους. Μια αγάπη και εμπιστοσύνη που ανταποδίδουν και οι Έλληνες και Ελληνίδες δημιουργοί καταθέτοντας με διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό τις ταινίες τους στις Νύχτες Πρεμιέρας, οι οποίες φτάνουν να εκπροσωπούν δυναμικά το πιο δημιουργικό κομμάτι της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής.

Έχοντας παρουσιάσει συνολικά περισσότερες από 400 ταινίες από το 2012, το ολοζώντανο και συναρπαστικό Διαγωνιστικό Τμήμα των Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους είναι αναπόσπαστο κομμάτι και του επετειακού 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Με ένα σύνολο που ξεπερνά ήδη τις 200 συμμετοχές, οι Νύχτες Πρεμιέρας δίνουν μία μικρή παράταση. Η προθεσμία υποβολής των ταινιών για το φετινό Διαγωνιστικό Τμήμα των Ταινιών Μικρού Μήκους παρατείνεται λοιπόν μέχρι την Κυριακή 14 Ιουλίου!

Όροι Συμμετοχής:

- Στο Διαγωνιστικό δικαιούται να συμμετάσχει κάθε ελληνική ταινία μικρού μήκους που έχει ολοκληρώσει την παραγωγή της από το Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι και το καλοκαίρι του 2019.

- Για τη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό δεν απαιτείται αποκλειστικότητα προβολής ή ελληνικής πρεμιέρας της ταινίας.

- Στην περίπτωση που η ταινία επιλεγεί στο διαγωνιστικό τμήμα, θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της αποκλειστικά σε DCP.

- Σκηνοθέτες και παραγωγοί από Ελλάδα και Κύπρο που επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να υποβάλουν την ταινία τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας FilmFreeway μέχρι και τις 14 Ιουλίου 2019.

Οι ταινίες που θα επιλεχθούν, θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ενώ ειδική κριτική επιτροπή θα απονείμει βραβεία Καλύτερης Ταινίας (Α' και Β'), Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Ανδρικής και Γυναικείας Ερμηνείας.

Τα βραβεία Α' και Β’ Καλύτερης ταινίας θα συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο, λεπτομέρειες για το οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 14 Ιουλίου 2019. Δεκτές θα γίνονται αποκλειστικά όσες ταινίες υποβληθούν μέσα από την πλατφόρμα FilmFreeway.

Διαβάστε ακόμη:
Νύχτες Πρεμιέρας 2018: Τα βραβεία του Διαγωνιστικού τμήματος Ελληνικών ταινιών Μικρού Μήκους
Οι Νύχτες Πρεμιέρας μου! Σας προσκαλούμε να συμπληρώσετε τη φράση και να γιορτάσετε μαζί μας 25 χρόνια Φεστιβάλ

Οι Νύχτες Πρεμιέρας είναι το μεγαλύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου που πραγματοποιείται στην Αθήνα, έχει φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα του ξένου και ελληνικού κινηματογραφικού χώρου, και προσελκύει το ενδιαφέρον περισσότερων από 60.000 θεατών. κάθε χρόνο το φεστιβάλ προβάλλει περισσότερες από 200 ταινίες σε κεντρικούς κινηματογράφους της πόλης, και αποτελεί τον κινηματογραφικό θεσμό της Αθήνας σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας κινηματογραφικής χρονιάς.

Η 25η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των ταινιών:
shorts@aiff.gr | www.cinemagazine.gr | www.aiff.gr
τηλ. επικοινωνίας: 210 6018565 (εσωτ. 25)