«Say my name»! Ο Μπομπ Όντενκερκ επιβεβαιώνει πως η ταινία «Breaking Bad» έχει γυριστεί - cinemagazine.gr
10:29
23/8

«Say my name»! Ο Μπομπ Όντενκερκ επιβεβαιώνει πως η ταινία «Breaking Bad» έχει γυριστεί

Η ταινία «Breaking Bad» δεν είναι μυστικό - όπως οι «συνταγές» του Γουόλτερ Γουάιτ - κι αναμένεται το 2020.

Από τον Πάνο Γκένα

Η αμφιλεγόμενη πορεία του καθηγητή χημείας Γουόλτερ Γουάιτ που μετά τη διάγνωση προχωρημένου καρκίνου μετατρέπεται σε μεγαλοβαρόνο ναρκωτικών, συγκέντρωσε μέσα σε πέντε σεζόν πληθώρα βραβείων, το ενδιαφέρον του παγκόσμιου κοινού, μερικές από τις καλύτερες στιγμές (και ερμηνείες) που είδαμε στη μικρή οθόνη και έφερε το «Breaking Bad» στο πάνθεον των καλύτερων τηλεοπτικών σειρών.

Και μπορεί η σειρά να ολοκληρώθηκε θριαμβευτικά πριν από έξι χρόνια, φήμες ήθελαν ο παραγωγός και δημιουργός της, Βινς Γκίλιγκαν, να σκέφτεται μία ταινία χωρίς να διευκρινίζεται αν προορισμός της ήταν η μικρή ή μεγάλη οθόνη. Το 2013 ο Μπράιαν Κράνστον, η καριέρα του οποίου εκτοξεύθηκε δικαίως μετά το «Breaking Bad» είχε δηλώσει για το φινάλε πως «Ο Βινς αισθάνεται ότι έχουμε ακόμα πολλά να πούμε, περισσότερα από όσα χωρούν σε 16 επεισόδια», ενώ για την κινηματογραφική προοπτική: «Δε θα έλεγα όχι σε μια τέτοια πιθανότητα. Και μιλάω χωρίς να γνωρίζω πώς θα τελειώσει η σειρά».

Μπορεί βέβαια το φινάλε της σειράς να μην αφήνει πολλές «ανοιχτές τρύπες» για νέα αφηγηματικά μονοπάτια, το σίγουρο είναι πως ο Γκίλιγκαν βρήκε τον χρόνο να «μαγειρέψει» ένα σενάριο για ταινία «Breaking Bad» και τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο στο Νέο Μεξικό. Ο Γκίλιγκαν έχει αποδείξει με την παραγωγή της πρίκουελ σειράς «Better Call Saul» πως γνωρίζει τον τρόπο να εκμεταλλεύεται άριστα το σύμπαν του «BB». Ο πρωταγωνιστής της σειράς μάλιστα, Μπομπ Όντενκερκ, δήλωσε στο Hollywood Reporter:

«Δεν γνωρίζω τι ξέρει ή δεν ξέρει ο κόσμος, αλλά μου φαίνεται δύσκολο να πιστέψω πως δεν ξέρετε ότι γυρίστηκε. Έγινε. Καταλαβαίνετε τι εννοώ; Δεν είναι μυστικό ακριβώς, αλλά έκαναν καταπληκτική δουλειά στο να το κρατήσουν μυστικό».

Μέχρι να έχουμε νεότερα για το αν η ταινία (που προορίζεται για προβολή streaming στο  Netflix και στο AMC κάποια στιγμή το 2020) είναι πρίκουελ, σίκουελ ή κάτι ενδιάμεσο, ας θυμίσουμε πως πριν λίγους μήνες οι πρωταγωνιστές Μπράιαν Κράνστον, Άαρον Πολ ανέβαζαν ταυτόχρονα στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στο twitter φωτογραφίες κάνοντας teasing ένα reunion τους. Τελικά η επανένωσή τους είχε στόχο το γύρισμα μίας διαφήμισης αλκοολούχου ποτού. Ή μήπως και μία ένδειξη πως οι δυο τους θα συμμετέχουν στην ταινία;