Καλωσήρθατε στο Νέο Λονδίνο! Τρέιλερ για τον τηλεοπτικό «Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο» - cinemagazine.gr
12:35
6/5

Καλωσήρθατε στο Νέο Λονδίνο! Τρέιλερ για τον τηλεοπτικό «Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο»

Η μικρή οθόνη τολμά (ξανά): το κλασικό μυθιστόρημα του Άλντους Χάξλεϋ ετοιμάζεται για την τηλεοπτική μεταφορά του.

Από τον Πάνο Γκένα

Ένας «Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος» περιμένει την Ντέμι Μουρ και τον Όλντεν Έρενραϊχ μιας και το θρυλικό βιβλίο του Άλντους Χάξλεϊ προετοιμάζεται για την τηλεοπτική μεταφορά του.

Παραγωγή για την οποία είχε ενδιαφερθεί αρχικά το δίκτυο Syfy, αλλά τελικά θα προβληθεί από το βρετανικό Sky Atlantic και το αμερικανικό Peacock, η τηλεοπτική ανάγνωση του «Θαυμαστού Καινούργιου Κόσμου» θα φέρει την υπογραφή της εταιρείας παραγωγής του Στίβεν Σπίλμπεργκ Amblin και σηματοδοτεί την επιστροφή της Ντέμι Μουρ στη μικρή οθόνη μετά το «Empire». Στη σειρά θα υποδυθεί τη Λίντα, τη μητέρα του Τζον Σάβατζ, του ανθρώπου που αναστατώνει το κατεστημένο και θα έχει το πρόσωπο του ανερχόμενου Όλντεν Έρενραϊχ («Solo: A Star Wars Story»). Στη σειρά πρωταγωνιστούν επίσης η Τζέσικα Μπράουν Φίντλεϊ και ο Χάρι Λόιντ. 

Ο «Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος» ορίζεται σε έναν τόπο χωρίς φτώχεια, πόλεμο ή ασθένειες. Σε αυτόν τον κόσμο κυριαρχούν τα ψυχοτροπικά φάρμακα, το δωρεάν σεξ και ο άκρατος καταναλωτισμός, ενώ οι άνθρωποι αναπαράγονται πλέον σε γενετικά εκκολαπτήρια. Όσοι δεν συμμορφώνονται εξαναγκάζονται σε περιορισμό, μέχρι τη στιγμή που κάποιος o «άγριος» Τζον αμφισβητεί το τυποποιημένο σύστημα και απειλεί ολόκληρη την κοινωνική τάξη.

Το κλασικό μυθιστόρημα δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1932, απαγορεύθηκε στην Ιρλανδία γιατί θεωρήθηκε πως αντιτίθεται στη θρησκεία και την οικογένεια, το 1967 χαρακτηρίστηκε ως πορνογραφικό στην Ινδία, ενώ το 1999 κατετάγη 5ο ανάμεσα στα 100 καλύτερα μυθιστορήματα της αγγλικής γλώσσας του 20ου αιώνα από την αμερικανική Modern Library.

Προκλητικό και διαχρονικό, το «Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος» είναι ένα μνημειώδες έργο και η τηλεοπτική του μεταφορά φαίνεται πως θέλει να κολυμπήσει στα βαθιά όπως φαίνεται από το τρέιλερ που κυκλοφόρησε χθες. Η σειρά θα προβληθεί μέσα στο 2020.