«Bond 25»: Ο 007 θα δανειστεί λίγη από τη φινέτσα της Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ - cinemagazine.gr
10:19
15/4

«Bond 25»: Ο 007 θα δανειστεί λίγη από τη φινέτσα της Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ

Ο Ντάνιελ Κρεγκ ζήτησε προσωπικά τη βρετανίδα δημιουργό των σειρών «Fleabag» και «Killing Eve», για να αναλάβει το τελικό «ρετουσάρισμα» του σεναρίου της νέας και ταλαιπωρημένης ταινίας του βρετανού πράκτορα

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως θα πρέπει να γυριστεί μια ταινία για το παρασκήνιο πίσω από το πολυθρύλητο πια «Bond 25», ένα project υπερβολικά ταλαιπωρημένο για το μέγεθος αλλά και την αποδοχή που έχει από το κοινό το franchise. Αφού ξοδεύτηκε πολύς χρόνος για να πειστεί ο Ντάνιελ Κρεγκ να συμμετέχει στην ταινία, ο Ντάνι Μπόιλ ανέλαβε την «καυτή», όπως αποδέιχθηκε, σκηνοθετική καρέκλα δίνοντας τη θέση του στον αμερικανό Κάρι Φουκουνάγκα για να οδηγήσει από την αρχή τη διαδρομή της νέας ταινίας, της οποίας το σενάριο άρχισε να ξαναγράφεται.

Ο Φουκουνάγκα πρωτοακούστηκε (και) στη χώρα μας με το «Sin Nombre» το 2009, ενώ έγινε γνωστός από τη συνεργασία του με το Netflix στο «Beasts of No Nation». Σκηνοθέτησε επίσης τον δεύτερο κύκλο του «True Detective», στο τέλος του 2018 προβλήθηκε από το Netflix η νέα συνεργασία του με την πλατφόρμα, η σειρά «Maniac» με τους Τζόνα Χιλ και Έμα Στόουν, ενώ αμέσως μετά τις υποχρεώσεις του με τον Μποντ θα αναλάβει την τηλεοπτική μεταφορά του «Τελευταίου των Μοϊκανών».

Όπως ήταν αναμενόμενο, ανακοινώθηκε και επίσημα η αλλαγή ημερομηνίας εξόδου της ταινίας, καθώς μετά τις καθυστερήσεις που υπήρξαν με τη φυγή του Μπόιλ, το σχέδιο για έξοδο τον Νοέμβριο του 2019 ήταν ανέφικτο. Η ταινία ορίστηκε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου (!), στις 14 Φεβρουαρίου 2020 πάνω σε ένα σενάριο γραμμένο από τους συνεργάτες του franchise, Νιλ Πέρβις και Ρόμπερτ Γουέιντ.

Πάλι όμως υποσχέσεις και ημερομηνίες δεν κρατήθηκαν, καθώς προσλήφθηκε νέος σεναριογράφος, ο Σκοτ Μπερνς («The Bourne Ultimatum», «The Informant») για να επεξεργαστεί το σενάριο και να ξαναγράψει σκηνές, σε σημείο που σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα έχει το κύριο credit στο screenplay της ταινίας. Οι διορθώσεις θα πήγαιναν ακόμη πίσω την ταινία, καθώς το σενάριο του Αγ. Βαλεντίνου δεν ήταν πλέον εφικτό με την παραγωγή να ανακοινώνει πως η ταινία θα βγει στις 8 Απριλίου, λίγες μέρες μετά την απόφαση του «Fast and Furious 9», να αφήσει την ημερομηνία αυτή πηγαίνοντας στον Μάιο. 

Το σίριαλ του σεναρίου όμως δεν τελείωσε ακόμη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Observer, ο Κρεγκ (που σύμφωνα με το συμβόλαιό του έχει λόγο σε ό,τι αφορά την ταινία) είχε βρει υπερβολικά χιουμοριστικό το σενάριο που δούλευε ο Μπόιλ, ενώ τώρα κρίνει ως υπερβολικά σοβαρό αυτό του Μπερνς. Για το λόγο αυτό ζήτησε από την παραγωγή να προσλάβει τη Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ («Fleabag», «Killing Eve») με σκοπό να κάνει το τελικό ρετουσάρισμα του σεναρίου, προσθέτοντας κάτι από την φίνα και πανέξυπνη γραφή των 2  π[ολύ αγαπητών σειρών. Το μέσο ανέφερε πως η συμφωνία έγινε μετά τη απευθείας συνάντηση Κρεγκ και Γουόλερ-Μπριτζ, με τον πρώτο να εκθειάζει το offbeat χιούμορ των σειρών που επιμελείται, ζητώντας κάτι αντίστοιχο και στον Μποντ.

Το αποτέλεσμα θα έχει ενδιαφέρον.