Star Wars IX: Κάρι Φίσερ και Μαρκ Χάμιλ στο καστ του νέου επεισοδίου - cinemagazine.gr
9:44
30/7

Star Wars IX: Κάρι Φίσερ και Μαρκ Χάμιλ στο καστ του νέου επεισοδίου

Το τελευταίο κεφάλαιο της saga των Σκάιγουοκερ θα συμπεριλαμβάνει τελικά τους 2 κομβικούς χαρακτήρες της σειράς, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Disney. 

Από τον Πάνο Γκένα

Ακολουθώντας φήμες και δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων, η Disney προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τους δυο κλασικούς χαρακτήρες των ταινιών «Star Wars», των οποίων η συμμετοχή στο Επεισόδιο IX δεν είχε οριστικοποιηθεί, για διαφορετικούς λόγους. Αφορμή για την ανακοίνωση αποτέλεσε η ενημέρωση σχετικά με τα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας, που ξεκινούν αυτή την Τετάρτη στα Pinewood Studios του Λονδίνου.

Ενώ όλοι οι βασικοί χαρακτήρες που γνωρίσαμε από το «Η Δύναμη Ξυπνά» και μετά, ήταν γνωστό πως θα επιστρέψουν, υπήρχε το αναμενόμενο μυστήριο σχετικά με τον Λουκ Σκάιγουοκερ, λόγω όσων συνέβησαν στους «Τελευταίους Τζεντάι», αλλά και τη Λέια Οργκάνα, λόγω του θανάτου της Κάρι Φίσερ το Δεκέμβριο του 2016. Και οι 2 χαρακτήρες συμμετέχουν κανονικά στο τρίτο φιλμ, με τη Φίσερ να μην «ζωντανεύει» μέσω CGI, καθώς υπάρχει αρκετό υλικό από το «Η Δύναμη Ξυπνά» για να αξιοποιηθεί. 

«Αγαπήσαμε πολύ την Κάρι Φίσερ και το να βρίσκαμε ένα ικανοποιητικό φινάλε στην τριλογία χωρίς αυτήν έμοιαζε αδύνατο. Δε σκεφτήκαμε ποτέ να προσλάβουμε άλλη ηθοποιό, ούτε να χρησιμοποιήσουμε CGI. Με την υποστήριξη της κόρης της, Μπίλι, βρήκαμε τον τρόπο για να τιμήσουμε τη μνήμη της, χρησιμοποιώντας υλικό από το Επεισόδιο VII» ήταν η δήλωση του σκηνοθέτη Τζέι Τζέι Έιμπραμς που συνόδευε την ανακοίνωση της Disney. 

Λίγο καιρό πριν, ήρθε επίσης η είδηση για έναν τρίτο χαρακτήρα από τη κλασική τριλογία. Ο Μπίλι Ντι Γουίλιαμς, ο ηθοποιός που ερμήνευσε στα «Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» και «Επιστροφή των Τζεντάι» τον αγαπητό τζογαδόρο και κολλητό φίλο του Χαν Σόλο, Λάντο Καλρίσιαν, ανακοινώθηκε πως επιστρέφει στο σύμπαν του «Star Wars».

Ο Μπίλι Ντι Γουίλιαμς πρωτοεμφανίστηκε ως Λάντο Καλρίσιαν στην καλύτερη ταινία της σειράς «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» (1980), επέστρεψε μαζί με τους Τζεντάι τρία χρόνια μετά στο Επεισόδιο 6, δάνεισε τη φωνή του σε video games του franchise και στην τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων «Star Wars Rebels». Πριν δυο μήνες, ο Λάντο επανήλθε στη μεγάλη οθόνη με το «Solo: A Star Wars Story» και την cool ερμηνεία του Ντόναλντ Γκλόβερ στο ρόλο.

Το (ακόμα ατιτλοφόρητο) Επεισόδιο 9 θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 20 Δεκεμβρίου 2019.