9:44
10/7

Ο Μπίλι Ντι Γουίλιαμς επιστρέφει ως Λάντο για το «Star Wars: Επεισόδιο 9»

Εικοσιπέντε χρόνια μετά την «Επιστροφή των Τζεντάι», ο Λάντο Καλρίσιαν προσγειώνεται σε έναν μακρινό γαλαξία.

Από τον Πάνο Γκένα

Μία Δύναμη νοσταλγίας ξύπνησε. Ο Μπίλι Ντι Γουίλιαμς, ο ηθοποιός που ερμήνευσε στα «Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» και «Επιστροφή των Τζεντάι» τον αγαπητό τζογαδόρο και κολλητό φίλο του Χαν Σόλο, Λάντο Καλρίσιαν, ανακοινώθηκε πως επιστρέφει στο σύμπαν του «Star Wars» για τις ανάγκες του Επεισοδίου 9 σε σκηνοθεσία Τζ.Τζ. Έιμπραμς.

Λίγες μέρες μετά την προσθήκη της Κέρι Ράσελ στο καστ, η Lucasfilm επιβεβαίωσε τις φήμες που ήθελαν τον Γουίλιαμς να επιστρέφει, στο διαγαλαξιακό, οικογενειακό saga των Σκάιγουοκερ, σ' ένα επεισόδιο που λόγω δραματουργικών επιλογών σχετικά με τη μοίρα των Χαν Σόλο, Λουκ Σκάιγουοκερ και τραγικών καταλήξεων, όπως ο θάνατος της Κάρι Φίσερ, δεν είχε μέχρι στιγμής σύνδεση με την πρωτότυπη τριλογία.

Ο Μπίλι Ντι Γουίλιαμς πρωτοεμφανίστηκε ως Λάντο Καλρίσιαν στην καλύτερη ταινία της σειράς «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» (1980), επέστρεψε μαζί με τους Τζεντάι τρία χρόνια μετά στο Επεισόδιο 6, δάνεισε τη φωνή του σε video games του franchise και στην τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων «Star Wars Rebels». Πριν δυο μήνες, ο Λάντο επανήλθε στη μεγάλη οθόνη με το «Solo: A Star Wars Story» και την cool ερμηνεία του Ντόναλντ Γκλόβερ στο ρόλο.

Μέχρι να μάθουμε περισσότερα, και έχοντας κατα νου την έντονη φημολογία που θέλει τον Γιουν ΜακΓκρέγκορ να επιστρέφει κι αυτός ως Όμπι-Ουάν Κενόμπι, ελπίζουμε στο «Επεισόδιο 9» να μάθουμε τι συνέβη με τον Καλρίσιαν τις δεκαετίες μετά την «Επιστροφή των Τζεντάι» και να έχουμε ένα reunion με την αγαπημένη του L3-37 στο Millennium Falcon.

Το (ακόμα ατιτλοφόρητο) Επεισόδιο 9 θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 20 Δεκεμβρίου 2019.