Φαντάζεστε τον Στίβεν Σιγκάλ ως Batman; - cinemagazine.gr
12:20
25/6

Φαντάζεστε τον Στίβεν Σιγκάλ ως Batman;

Ένας εκ των σεναριογράφων της ταινίας που σκηνοθέτησε ο Τιμ Μπέρτον το 1989 θυμήθηκε την αρχική στάση της Warner σε σχέση με την εικόνα του ήρωα, αλλά και τον ηθοποιό που πρότεινε ως προστάτη της Γκόθαμ. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο πρώτος «Batman» του Τιμ Μπέρτον κλείνει φέτος 30 χρόνια, κάτι που πέρα από επετειακές προβολές έδωσε την ευκαιρία σε συντελεστές να θυμηθούν την προετοιμασία μιας ταινίας-ορόσημο για μεταφορές κόμικ στη μεγάλη οθόνη. Σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις σχετικές με την ταινία, ο σεναριογράφος Σαμ Χαμ μίλησε στο SyFy Wire για το γεγονός πως στη Warner υπήρχε μια εντελώς διαφορετική αντίληψη για την εικόνα του ήρωα σε σχέση με αυτή που τελικά είδαμε.

Πριν λοιπόν ληφθεί η απόφαση, ώστε ο Μάικλ Κίτον να συναντήσει πάλι τον Μπέρτον μετά τη συνεργασία τους στον «Σκαθαροζούμη», το στούντιο είχε προκρίνει για ένα διάστημα μία άλλη ιδέα σύμφωνα με την οποία η ταινία θα στηρίζονταν σχεδόν αποκλειστικά στη δράση και καθόλου στον χαρακτήρα του Μπρους Γουέιν. Ο πρωταγωνιστής δηλαδή θα φορούσε σχεδόν μόνιμα τη στολή και γι' αυτό σύμφωνα με το στούντιο θα έπρεπε να διακρίνεται για το ταλέντο του στις πολεμικές τέχνες. Γι' αυτό και ένα όνομα που συζητήθηκε τότε, ήταν του ανερχόμενου εκείνη την περίοδο σταρ ταινιών δράσης, Στίβεν Σιγκάλ. 

«Υπήρχαν πολλοί στη Warner που ήθελαν να δώσουν το ρόλο σε έναν action star. Έβλεπαν το ρόλο μόνο ως Batman και όχι ως Μπρους Γουέιν. Δε σκέφτηκαν καθόλου το δεύτερο κομμάτι, ούτε το γεγονός πως στις σκηνές δράσης θα χρησιμοποιούσαμε κάποιον stunt, οπότε δε χρειαζόμασταν τις ικανότητες κάποιου action star. Ένα από τα ονόματα που μας πρότειναν για το ρόλο ήταν ο Στίβεν Σιγκάλ. Μπορεί να μοιάζει αστείο σήμερα, άλλα ήταν σχετικά φρέσκος στο χώρο και θεωρούνταν πολύ καλή επιλογή από το στούντιο. Δεν έφτασε ποτέ στο σημείο να προβάρει το ρόλο, αλλά το όνομά του συζητήθηκε για καιρό.»

Και μετά, ευτυχώς, ήρθε ο Μάικλ Κίτον.