Release the Schumacher cut! Υπάρχει τρίωρη εκδοχή του «Batman Forever» και ήρθε η ώρα να κυκλοφορήσει - cinemagazine.gr
12:58
10/7

Release the Schumacher cut! Υπάρχει τρίωρη εκδοχή του «Batman Forever» και ήρθε η ώρα να κυκλοφορήσει

Ο πρόσφατος θάνατος του Τζόελ Σουμάχερ έβγαλε στην επιφάνεια ένα νέο, μάλλον ήδη γνωστό στους κύκλους της Warner, για μια «πιο σκοτεινή και σοβαρή εκδοχή» που παρέδωσε ο σκηνοθέτης.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Όλα ξεκίνησαν από ένα tweet, όπως συμβαίνει πλέον συνήθως. Ο σεναριογράφος Μαρκ Μπερναντίν («Castle Rock», «Star Trek: Picard») ανέφερε ότι γνωρίζει από πολύ καλή πηγή για την ύπαρξη ενός cut 170 λεπτών της ταινίας «Batman Forever» του Τζόελ Σουμάχερ, που γυρίστηκε το 1995 για το οποίο η Warner δεν είναι σίγουρη αν υπάρχει πραγματική δίψα εκεί έξω για να το παρουσιάσει καθώς πρόκειται για μια πιο «σκοτεινή και σοβαρή» εκδοχη της ιστορίας. 

Μετά ανέλαβε το Variety που επιβεβαίωσε την πηγή και την τότε ύπαρξη αυτού του cut, στο οποίο σύμφωνα με ρεπορτάζ αναλώνεται αρκετός χρόνος στις συναισθηματικές και ψυχολογικές προκλήσεις που οδήγησαν τον Μπρους Γουέιν στη «γέννηση» του Batman, μεταξύ των οποίων και μια μεγάλη σκηνή όπου ο Γουέιν αντιμετωπίζει μια γιγαντιαία, ανθρώπινου μεγέθους, νυχτερίδα. Κάποιες από αυτές τις προκλήσεις μπήκαν στο theatrical cut της ταινίας, αλλά περιορίστηκαν στις συνομιλίες που είχε ο Μπρους Γουέιν με την ψυχολόγο Τσέις Μερίντιαν (ο ρόλος της Νικόλ Κίντμαν).

Η περίφημη αναθεώρηση του «Batman Forever» σιγοψήνονταν τα τελευταία χρόνια και κορυφώθηκε πρόσφατα με τον θάνατο του Τζόελ Σουμάχερ, με πολλούς πλέον να χαρακτηρίζουν τα 2 Batman του ως μνημεία απενοχοποιημένης ψυχαγωγίας. Επισήμως η Warner ανέφερε στο ρεπορτάζ πως παρά το ότι έχει επίγνωση για το cut αυτό, δεν επιβεβαίωνει ότι έχει διασωθεί στην ολότητά του, παρά το γεγονός ότι αρκετές κομμένες σκηνές που βρίσκονται σε αυτό μπήκαν τα τελευταία χρόνια στις εκδόσεις DVD και Blu-Ray της ταινίας. 

Στο σύνολό του πάντως, το ρεπορτάζ του Variety μοιάζει περισσότερο με ένα είδος δολώματος μέσω του οποίου θα φανεί το ενδιαφέρον του κοινού εκεί έξω. Θυμίζουμε πως η Warner, έχοντας πλέον και την άνεση μιας πλατφόρμας όπως το HBO Max, ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα επενδύσει 30 εκ. δολάρια για την ολοκλήρωση του Synder Cut, της εκδοχής δηλαδή του Ζακ Σνάιντερ στο «Justice League», οπότε το να φέρει στην επιφάνεια μια ήδη υπάρχουσα κόπια με πολύ λιγότερο κόστος (κάποιου είδους restoration) δεν είναι κάτι κοστοβόρο για το στούντιο, εφόσον το κοινό το θέλει.