10:34
3/2

«Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς»: Δείτε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη

Ο Γιάννης Οικονομίδης επιστρέφει πέντε χρόνια μετά το «Μικρό Ψάρι» με τη νέα του δουλειά «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς».

Από τον Πάνο Γκένα

Ο Γιάννης Οικονομίδης έρχεται με νέα, πολυαναμενόμενη ταινία, και υπόσχεται ήδη από τον ειρωνικό τίτλο της «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» μαύρο ρομαντισμό. Με δεδομένη γραφή και συνέπεια που ακολουθεί από το 2002 με το πυρωμένο κωμικοτραγικό μανιφέστο «Σπιρτόκουτο», την τσαμπουκαλεμένη «Ψυχή στο Στόμα», το νουάρ τραύμα του «Μαχαιροβγάλτη», τη διεθνή πορεία του «Μικρού Ψαριού» (υποψήφιο για Χρυσή Άρκτο στη Μπερλινάλε 2014) και την τεράστια θεατρική επιτυχία του «Στέλλα Κοιμήσου» στο Εθνικό Θέατρο, ο Γιάννης Οικονομίδης επιστρέφει στον κινηματογράφο για να αφηγηθεί μία ερωτική ιστορία, πικρή και μαύρη.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

Σε μια μικρή πόλη της Ελλάδας, όταν το ερωτικό πάθος διασταυρώνεται με την απληστία για το χρήμα, τα πτώματα αρχίζουν να στοιβάζονται το ένα μετά το άλλο και η «Ωραία Κοιμωμένη» Όλγα δεν θα μάθει ποτέ από τι πραγματικά έχει γλιτώσει.

Ο Βασίλης Μπισμπίκης και οι Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Βαγγέλης Μουρίκης, Στάθης Σταμουλακάτος - παλιοί γνώριμοι του κινηματογραφικού κόσμου του Οικονομίδη - αποτελούν το βασικό καστ ενώ το σενάριο υπέγραψε ο σκηνοθέτης μαζί με τον Χάρη Λαγκούση («Μικρό Ψάρι») και τον συγγραφέα του «Γκιάκ» Δημοσθένη Παπαμάρκο.

Δείτε στη συνέχεια το τρέιλερ και τα teasers της ταινίας, εμποτισμένα στο χαρακτηριστικό ύφος και χιούμορ του σκηνοθέτη.

TEASERS

Στην ταινία, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος διασκευάζει το παραδοσιακό κομμάτι που ανοίγει τις παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών του Καραγκιόζη. Παλιός γνώριμος του Οικονομίδη από το «Μικρό Ψάρι» και τη θεατρική παράσταση «Στέλλα Κοιμήσου», ο Μπάμπης Παπαδόπουλος αναφέρει για τη νέα αυτή συνεργασία: «Η διασκευή του συγκεκριμένου παραδοσιακού κομματιού, του γνωστού χασαποσέρβικου κυκλικού χορού του Καραγκιόζη με τους συνειρμούς που αυτός δημιουργεί, θεωρώ ότι είναι ο πιο ταιριαστός μουσικός σχολιασμός για τους κωμικοτραγικούς χαρακτήρες και το περιβάλλον τους που παρουσιάζει σ´ αυτή την ταινία του ο Γιάννης Οικονομίδης».

Δείτε το video clip του τραγουδιού σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μηνακούλη.

CREDITS

Η FALIRO HOUSE ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Α.Ε. | FALIRO HOUSE | EZ FILMS | SUTOR KOLONKO | Y.E. FILMS LTD ΣΕ ΣΥΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΕΡΤ Α.Ε. | ONASSIS CULTURE | ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ (Σ.Ε.ΚΙΝ.) | DIGITAL DISTRICT | ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | POPION PRODUCTIONS | YAFKA ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΚΟΜΕ Α.Ε. | ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ | THE CNC AND THE GFC – FRENCH-GREEK CO-PRODUCTION FUND | FILM– UND MEDIENSTIFTUNG NRW | MEDIA CREATIVE EUROPE

Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΥΠΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

VFX SUPERVISOR ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΤΖΙΑΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΜΟΥΚΗΣ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΑΡΔΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΑ ΙΟΥΛΙΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ – ΜΙΞΑΖ ΚΩΣΤΑΣ ΦΥΛΑΚΤΙΔΗΣ ΗΧΟΣ ΝΤΙΝΟΣ ΚΙΤΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗ JEAN-MICHEL BERNARD ΜΟΝΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΛΟΜΥΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΟΙ DAVID DANESI JEAN-MICHEL BERNARD ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ELIE MEIROVITZ INGMAR TROST ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ ΛΑΓΚΟΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ INTERNATIONAL SALES THE MATCH FACTORY

CAST: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ, ΒΙΚΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΡΤΕΚΗΣ, ΣΤΑΘΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΑΤΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΟΥΡΙΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΕΝΑ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ