ARTWORKS: Ένα πρόγραμμα ενίσχυσης καλλιτεχνικών δράσεων για 'σένα! - cinemagazine.gr
12:12
19/1

ARTWORKS: Ένα πρόγραμμα ενίσχυσης καλλιτεχνικών δράσεων για 'σένα!

Η ARTWORKS και το Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ (SNF Artist Fellowship Program) έχει ως στόχο να υποστηρίξει οικονομικά νέους καλλιτέχνες. Αιτήσεις συμμετοχής 5-26 Ιανουαρίου 2018.

Η ARTWORKS δημιουργήθηκε το 2017 με σκοπό να αποτελέσει γόνιμο πεδίο δράσης για τους έλληνες καλλιτέχνες.

Κεντρική της δραστηριότητα συνιστά το Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ (SNF Artist Fellowship Program). Μέσα από αυτό, θα απονείμει χρηματικά βραβεία σε καλλιτέχνες για την ηθική και υλική αμοιβή τους, καθώς και για την αναγνώριση και επιδοκιμασία των ατομικών ικανοτήτων τους. Θα ενθαρρύνει επίσης την επαγγελματική τους εξέλιξη μέσα από σεμινάρια και συναντήσεις που θα οργανώσει και στα οποία θα προσκαλούνται καταξιωμένοι επαγγελματίες από τοv χώρο του πολιτισμού. Βασικός στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δυναμικό δίκτυο μεταξύ των συμμετεχόντων (Fellows), το οποίο θα λειτουργεί υποστηρικτικά και μετά τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα, προσβλέποντας σε συνεργασίες και στην αλληλεπίδραση με την ευρύτερη πολιτιστική κοινότητα.

Η ARTWORKS είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και υποστηρίζεται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την "Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων".

Το πρώτο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών (SNF Artist Fellowship Program) της ARTWORKS θα ενισχύσει 60 καλλιτέχνες, για χρονικό διάστημα 6 μηνών, που δραστηριοποιούνται σε ένα από τα παρακάτω πεδία:

Εικαστικές τέχνες: ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, φωτογραφία, εγκαταστάσεις, performance, εικαστικό βίντεο, πολλαπλά και νέα μέσα, ψηφιακές μορφές τέχνης.

Κινούμενη εικόνα: μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation.

Κάθε καλλιτέχνης θα λάβει το ποσό των 6.000 ευρώ και παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε σεμινάρια, workshops και masterclasses από διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου, με σκοπό την ανάπτυξη επιπρόσθετων δεξιοτήτων και την ανταλλαγή απόψεων.

Σε βάθος χρόνου, η ARTWORKS επιδιώκει να οικοδομήσει ένα δυναμικό δίκτυο μεταξύ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, το οποίο θα λειτουργεί υποστηρικτικά και μετά το πέρας της συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα. Επίσης, στοχεύει στην ανάπτυξη συνεργασιών με άλλα ιδρύματα και φορείς της πολιτιστικής κοινότητας, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν νέες ευκαιρίες για τους καλλιτέχνες, ώστε να διευρύνουν την καλλιτεχνική τους δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι αιτήσεις για τον πρώτο κύκλο του Προγράμματος θα ξεκινήσουν στις 5 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 26 Ιανουαρίου 2018. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στο www.art-works.gr και στη σελίδα της ARTWORKS στο facebook.

Επιτροπές αξιολόγησης
Για τον πρώτο και πιλοτικό κύκλο του Προγράμματος, οι επιτροπές αξιολόγησης διαμορφώνονται ως εξής:

Εικαστικές Τέχνες
ΔΑΦΝΗ ΔΡΑΓΩΝΑ - ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ TRANSMEDIALE
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΟΗΘΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΤATE MODERN
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ - ΒΟΗΘΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ, ΤΜΗΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΜΟΜΑ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΧΑΝΔΡΗΣ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ, ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Κινούμενη Εικόνα
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΚΕΠΕΛΗΣ - ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
ΤΙΜΩΝ ΚΟΥΛΜΑΣΗΣ - ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΑΜΕΙΟ EURIMAGES
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΗΣ - ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

ARTWORKS              
Ιπποκράτους 9, 10679 Αθήνα
210 3647065
contact@art-works.gr