Ο Τζέιμς Γουάν επαναφέρει την «Αραχνοφοβία» - cinemagazine.gr
7:41
12/6

Ο Τζέιμς Γουάν επαναφέρει την «Αραχνοφοβία»

Η διάσημη ταινία των 90ς θα επανέλθει με τη βοήθεια του δημιουργού του «Conjuring».

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Χιλιοπαιγμένη στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση, η «Αραχνοφοβία» ήταν ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ με θέμα την τυχαία παρουσία σε ένα προάστιο του Λος Άντζελες μιας θανατηφόρου αράχνης, η οποία κάνει ακόμη πιο δύσκολη την προσαρμογή ενός γιατρού (Τζεφ Ντάνιελς) στην περιοχή. Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Φρανκ Μάρσαλ, που ως τότε δούλευε ως παραγωγός πλάι στον Στίβεν Σπίλμπεργκ και αυτή ήταν η πρώτη από τις λίγες προσωπικές σκηνοθετικές του απόπειρες. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Deadline, το «Arachnophobia», που παραμένει ως πρότζεκτ στην Amblin Entertainment του Σπίλμπεργκ, θα δοθεί στον Τζέιμς Γουάν που θα αναλάβει χρέη παραγωγού, φορτώνοντας ακόμη περισσότερο το βαρύ πρόγραμμά του. Ο Γουάν ολοκληρώνει αυτό τον καιρό το «Aquaman» για λογαριασμό της Warner και το «The Nun» που μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το σύμπαν του Conjuring, ενώ έχει μπλεχτεί και σε μια ακόμη φιλόδοξη μεταφορά, αυτή του «Tommyknockers» του Στίβεν Κινγκ.

Σύντομα θα γνωρίζουμε περισσότερα για την εξέλιξη της νέας «Αραχνοφοβίας», μιας ταινίας που έγινε cult σε πολλές χώρες μετά την κυκλοφορία της και ήταν μάλλον άξιον απορίας πως δεν είχε δρομολογηθεί ένα ριμέικ νωρίτερα.