Το Χόλιγουντ κάτω από την (τηλεοπτική) μηλιά: Η Apple ανακοινώνει τη νέα streaming πλατφόρμα AppleTV+ - cinemagazine.gr
10:14
26/3

Το Χόλιγουντ κάτω από την (τηλεοπτική) μηλιά: Η Apple ανακοινώνει τη νέα streaming πλατφόρμα AppleTV+

Δυο χρόνια μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον κόσμο των streaming υπηρεσιών, η Apple ανακοίνωσε επισήμως τις λεπτομέρειες της υπηρεσίας AppleTV+ που έρχεται το φθινόπωρο.

Από τον Πάνο Γκένα

Στίβεν Σπίλμπεργκ, Τζ. Τζ. Έιμπραμς, Σοφία Κόπολα, Ντέιμιαν Σαζέλ, Ρον Χάουαρντ, Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, Τζένιφερ Άνιστον, Ρις Γουίδερσπουν, Ρίτσαρντ Γκιρ, Οκτάβια Σπένσερ και ο «τηλεοπτικός κολοσσός» Όπρα Γουίνφρεϊ, είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που έχει να επιδείξει η νέα πλατφόρμα της Apple, που έρχεται να διεκδικήσει μερίδιο από τη streaming πίτα. Και προφανώς μιλάμε για φιλέτο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Τιμ Κουκ ανακοίνωσε χθες σε live streaming το AppleTV+ και παρουσίασε τα στελέχη των τμημάτων με την υπόσχεση πως «η νέα υπηρεσία δεν θα μοιάζει με τίποτα απ' όσα έχουν ήδη προηγηθεί», αλλά χωρίς ενημέρωση για την τιμολόγησή της. Αυτό που ξέρουμε ήδη είναι πως η Apple έχει επενδύσει ήδη σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε πρωτότυπο υλικό, και χθες η παρουσίασή του είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ βρέθηκε επί σκηνής για να μιλήσει για το ριμπούτ της σειράς ανθολογίας «Amazing Stories», με την οποία είχε δημιουργική σύνδεση από την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση το 1985 (είχε σκηνοθετήσει τα επεισόδια «Ghost Train» και «The Mission»), και δήλωσε ενθουσιασμένος που επιστρέφει στην τηλεόραση. Τρεις από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς της Αμερικής, Τζένιφερ Άνιστον, Ρις Γουίδερσπουν και Στιβ Καρέλ, παρουσίασαν το «The Morning Show» που θα προσφέρει μία κρυφή ματιά στο παρασκήνιο των πρωινών τηλεοπτικών εκπομπών, ο Τζέισον Μομόα και η Άλφρι Γούνταρντ μίλησαν για την δυστοπική, μελλοντολογική σειρά «See» σε παραγωγή Στιβ Νάιτ («Locke», «Peaky Blinders»), o υποψήφιος για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου («Έρωτας μετ' Εμποδίων») Κουμάλ Ναντζιάνι σύστησε το «Little America» - δραματοποιημένες ιστορίες μεταναστών που βρέθηκαν στην Αμερική, ο Τζ. Τζ. Έιμπραμς έκανε την έκπληξη παρουσιάζοντας ένα «αστείο, ρομαντικό» σόου - σε αντίθεση με τα φιλόδοξα πρότζεκτ δράσης κι επιστημονικής φαντασίας που μας είχε συνηθίσει - το «Little Voices», και η Όπρα Γουίνφρεϊ μίλησε για την πρόθεσή της να δημιουργήσει μέσα από την πλατφόρμα τη «μεγαλύτερη και πιο ζωντανή Λέσχη Βιβλίου στον πλανήτη», αλλά και την παραγωγή δυο ντοκιμαντέρ, ένα για τη σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση («Toxic Labor») κι ένα ακόμη με θέμα την πνευματική υγεία.

Η πλατφόρμα της Apple θα φιλοξενεί τηλεοπτικό υλικό από συνδρομητικά κανάλια (όπως τα HBO, Showtime κ.α.), ταινίες με δωρεάν ή On-Demand θέαση και θα συγκεντρώσει επίσης μερικές streaming υπηρεσίες όπως τα Hulu και Amazon Prime.

Ανάμεσα στις πρωτότυπες παραγωγές που ανακοίνωσε η Apple είναι και τα:
Are You Sleeping?: αστυνομικό θρίλερ με την Οκτάβια Σπένσερ σε παραγωγή Ρις Γουίδερσπουν
Defending Jacob: βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Λάντεϊ με πρωταγωνιστή τον Κρις Έβανς
Dickinson: βιογραφία της ποιήτριας Έμιλι Ντίκινσον με πρωταγωνίστρια την Χέιλι Στάινφελντ
For All Mankind: σειρά επιστημονικής φαντασίας από τον Ρόναλντ Μουρ, δημιουργό του «Battlestar Galactica» και «Outlander»
Foundation: μεταφορά της λογοτεχνικής σειράς του Ισαάκ Ασίμοφ σε παραγωγή Ντέιβιντ Γκόγιερ (τριλογία του «Σκοτεινού Ιππότη»)
My Glory Was I Had Such Friends: άλλη μία σειρά του Τζ.Τζ.Έιμπραμς με την οποία ξανασυναντά την Τζένιφερ Γκάρνερ μετά το «Alias»
Time Bandits: ριμπούτ της ταινίας του Τέρι Γκίλιαμ σε σενάριο/σκηνοθεσία του Ταΐκα Γουαϊτίτι

Με το Netflix να έχει ήδη επιφέρει αλλαγές στη βιομηχανία, τη Disney να ετοιμάζει τη δική της πλατφόρμα, και αρκετούς ακόμη να ακολουθούν, το σίγουρο είναι πως ο μεγάλος πόλεμος των μικρών οθονών έχει ήδη ξεκινήσει. Στην περίπτωση λοιπόν που έχετε SmartTV, μην απορίσετε αν δείτε την εφαρμογή της Apple TV να κάνει σύντομα την εμφάνισή της. Και κάντε χώρο για μερικές ακόμα...