Τρέιλερ: Ο Μαντς Μίκελσεν συναντά ξανά τον Τόμας Βίντερμπεργκ για «Έναν Ακόμη Γύρο» - cinemagazine.gr
10:58
22/9

Τρέιλερ: Ο Μαντς Μίκελσεν συναντά ξανά τον Τόμας Βίντερμπεργκ για «Έναν Ακόμη Γύρο»

Το ντουέτο που μας έδωσε το «Κυνήγι» επιστρέφει με το «Another Round» (πρωτότυπος τίτλος «Druk») και το αποτέλεσμα αναμένεται καλλιτεχνικά «μεθυστικό».

Από τον Πάνο Γκένα

Οχτώ χρόνια μετά το «Κυνήγι», μία από τις καλύτερες στιγμές της φιλμογραφίας του Βίντερμπεργκ με εύσημο Καννών το Βραβείο Ερμηνείας στον Μαντς Μίκελσεν, σκηνοθέτης και ηθοποιός συνεργάζονται ξανά στην ταινία «Another Round». Η ταινία αναμενόταν να πραγματοποιήσει πρεμιέρα στην Κρουαζέτ τον Μάιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση των 56 τίτλων από τον Τιερί Φρεμό, αλλά τελικά έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο αποσπώντας θερμές κριτικές, ειδικά για την ερμηνεία του Μαντς Μίκελσεν.

Στο «Another Round» («Duk»), τέσσερις φίλοι - όλοι εκπαιδευτικοί - αποφασίζουν να δοκιμάσουν στην πράξη μία παράτολμη ιδέα «ευ ζειν» διατηρώντας μία σταθερή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα τους κάθε μέρα. Αρχικά τα πρώτα αποτελέσματα του εγχειρήματος είναι θετικά σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, αλλά καθώς το «μεθυστικό» πείραμα προχωρά, οι συνέπειες γίνονται οριακές.

Ο Βίντερμπεργκ έχει αποδείξει πως χειρίζεται με αφηγηματικό σθένος την κινηματογραφική παρατήρηση της κοινωνικής τοξικότητας, οπότε ανυπομονούμε για τον νέο «γύρο» του. Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο σκηνοθέτης με τον Τομπάιας Λίντχολμ (μαζί είχαν γράψει και το «Κυνήγι»).

Με αφορμή την προβολή της ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου BFI, δείτε το νέο τρέιλερ που κυκλοφοόρησε.