Ανέτ Μπένινγκ στα ίχνη του Κένεθ Μπράνα για το νέο «Έγκλημα στο Νείλο» - cinemagazine.gr
11:00
26/6

Ανέτ Μπένινγκ στα ίχνη του Κένεθ Μπράνα για το νέο «Έγκλημα στο Νείλο»

Μετά την εμπορικά επιτυχημένη κινηματογραφική αναβίωση του «Εγκλήματος στο Οριάν Εξπρές», ο Κένεθ Μπράνα διασκευάζει άλλη μία πασίγνωστη ιστορία της Άγκαθα Κρίστι.

Από τον Πάνο Γκένα

Αφού οδήγησε το λαμπερό του καστ στις ράγες της εμπορικής επιτυχίας με το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές», ο Κένεθ Μπράνα ετοιμάζει το «Έγκλημα στο Νείλο».

Κατά την προσφιλή τακτική των μεγάλων στούντιο, που βλέπουν πια όλες τις παραγωγές τους ως franchises και ευελπιστούν σε συνέχειες, στο τέλος της προηγούμενης ταινίας γίνεται μια νύξη για ένα έγκλημα που συνέβη στο Νείλο και που μόνο ο ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό θα μπορούσε να λύσει. Και απ' ότι φαίνεται θα το κάνει, μιας και η Fox ήταν αρκετά ικανοποιημένη από την πορεία της ταινίας που έφερε ξανά το λογοτεχνικό σύμπαν μυστηρίου της Άγκαθα Κρίστι στις οθόνες μας και έδωσε το πράσινο φως για τη συνέχεια.

Η εξαιρετική (και δυστυχώς άνευ Όσκαρ ερμηνείας) Ανέτ Μπένινγκ, που πρόσφατα συμμετείχε στο «Captain Marvel» βρίσκεται σε συζητήσεις για να προστεθεί στο καστ που περιλαμβάνει ήδη τη «Wonder Woman» Γκαλ Γκαντότ, τον Άρμι Χάμερ («Να με Φωνάζεις με τ' Όνομά σου»), τη Λετίσια Ράιτ («Black Panther»), τη Τζόντι Κόρνερ («Killing Eve») και τον Τομ Μπέιτμαν (θα επαναλάβει το ρόλο του Μπουκ).

Η ταινίας θα βασίζεται στο μυθιστόρημα που πρωτοεκδόθηκε το 1937 και ο Μάικλ Γκριν, σεναριογράφος του «Οριάν Εξπρές», θα αναλάβει και πάλι τη μεταφορά, προσθέτοντας έναν ακόμη μεγάλο τίτλο στο βιογραφικό του, μετά τα «Logan» (υποψηφιότητα για Όσκαρ), «Alien: Covenant» και «Blade Runner 2049». Ο Μπράνα θα έχει πάλι τη σκηνοθεσία και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, εγχείρημα που κρίθηκε πετυχημένο, οπότε ετοιμαστείτε να ξαναδείτε το «μοντέρνο» μουστάκι του κλασικού λογοτεχνικού ήρωα.

Θυμίζουμε πως το «Έγκλημα στο Νείλο», ένα από τα δημοφιλέστερα βιβλία της Κρίστι, κουβαλάει κι αυτό πίσω του μια δυνατή κινηματογραφική διασκευή, αυτή του 1978 με τον Πίτερ Ουστίνοφ στο ρόλο του Πουαρό και συμπρωταγωνιστές τις Μπέτι Ντέιβις, Μία Φάροου, Μάγκι Σμιθ και Άντζελα Λάνσμπουρι.

Η ταινία έχει προγραμματιστεί για τις 2 Οκτωβρίου 2020!