Κέιτ Γουίνσλετ και Σίρσα Ρόναν ανασύρουν την χαμένη τους επιθυμία στο νέο τρέιλερ του «Ammonite» - cinemagazine.gr
9:40
16/10

Κέιτ Γουίνσλετ και Σίρσα Ρόναν ανασύρουν την χαμένη τους επιθυμία στο νέο τρέιλερ του «Ammonite»

Με αφορμή την προβολή της στο φεστιβάλ του Λονδίνου, η Lionsgate κυκλοφόρησε νέο τρέιλερ για το ερωτικό δράμα εποχής του Φράνσις Λι («God’s Own Country»), που πραγματοποίησε την πανελλήνια προβολή του στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «God’s Own Country» πρωτοπροβλήθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στο Sundance και ήταν ένα από τα ωραιότερα φεστιβαλικά hits της χρονιάς, ενώ προβλήθηκε και στο κύκλωμα διανομής της χώρας μας στις αρχές του 2018. Ήταν το ντεμπούτο του βρετανού Φράνσις Λι, με φόντο το τοπίο της επαρχιακής Αγγλίας και θέμα τον έρωτα ανάμεσα σε έναν ιδιοκτήτη φάρμας και έναν μετανάστη εργάτη του.

Τρία χρόνια μετά, ο Λι μιλά και πάλι για έναν ομοφυλοφιλικό έρωτα, μόνο που αυτή τη φορά θα είναι ανάμεσα σε γυναίκες, με τον ίδιο να καθοδηγεί πολύ γνωστότερα ονόματα, ενώ η ιστορία του προκάλεσε μια μικρή κόντρα με τους συγγενείς του βασικού χαρακτήρα που είναι αληθινό πρόσωπο. Συγκεκριμένα, η Κέιτ Γουίνσλετ υποδύεται τη γνωστή βρετανίδα παλαιοντολόγο Μαίρη Άνινγκ σε μια ιστορία που διαδραματίζεται στις αρχές του 19ου αιώνα, όταν για ένα διάστημα αυτή ανέλαβε να προσέχει μια νεαρή εύπορη Λονδρέζα (η Σίρσα Ρόναν στο ρόλο).

Πριν ένα χρόνο, η Telegraph δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο συγγενείς της Άνινγκ επιτέθηκαν στην ταινία, λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η πρόγονός τους ήταν ομοφυλόφιλη και ότι η σχέση που περιγράφεται στο φιλμ γίνεται καθαρά για εμπορικούς λόγους. Η Άνινγκ περιγράφεται από τους ίδιους ως «μοναχική και ανεξάρτητη γυναίκα» ενώ ο Λι υπερμαμύνθηκε της ταινίας του λέγοντας εύλογα ότι για δεκάδες προσωπικότητες που δεν αποδείχθηκε ποτέ η σεξουαλική τους προτίμηση, έχουν γραφτεί και ειπωθεί έργα που θεωρούν δεδομένη την ετεροφυλοφιλία, στο πλαίσιο μιας «κανονικότητας» που επιβάλλεται στην ιστορία. 

Το «Ammonite» ειναι μια παραγωγή των Ίαν Κάνινγκ και Εμίλ Σέρμαν («Ο Λόγος του Βασιλιά») και πραγματοποίησε την πανελλήνια προβολή του στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας - διαβάστε τη γνώμη του cinemagazine εδώ. Με αφορμή την πρόσφατη προβολή της στο φεστιβάλ του Λονδίνου, η Lionsgate κυκλοφόρησε ένα νέο τρέιλερ που μπορείτε να δείτε παρακάτω, μαζί με το εξαιρετικό πόστερ που ήδη έχει δημοσιευτεί.