Το «Alien: Awakening» έχει σενάριο που το συνδέει με την πρώτη ταινία της σειράς - cinemagazine.gr
15:27
16/11

Το «Alien: Awakening» έχει σενάριο που το συνδέει με την πρώτη ταινία της σειράς

Αποκαλύφθηκαν οι βασικές λεπτομέρειες της ταινίας που μάλλον θα συνδέσει τα σύγχρονα φιλμ με το πρώτο «Alien» αν και ακόμη δεν είναι σίγουρο αν τελικά γυριστεί. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ επέμενε πέρυσι κατά την προώθηση του «Alien: Covenant» πως υπάρχουν ακόμη 2 τουλάχιστον φιλμ ώστε να φτάσουμε στα γεγονότα της πρώτης ταινίας του 1979. Το «Covenant» πάντως δεν είχε και την καλύτερη πορεία στο box-office ενώ λίγο καιρό μετά η περίφημη εξαγορά της Fox από τη Disney άλλαζε τα πλάνα για τις μεγάλες παραγωγές του στούντιο. Πάντως, ο ίδιος ακόμη και στο commentary της ταινίας ανέφερε πως ήδη υπάρχουν οι ιδέες και γράφονται τα πρώτα drafts για το «Alien: Awakening».

Σε αφιέρωμα που έκανε στο franchise το βρετανικό Empire, αποκαλύφθηκε μια σύνοψη που αφορά το «Awakening», το οποίο μπορεί και γίνει μπορεί και όχι, καθώς όλα όσα συμβαίνουν στο στούντιο τον τελευταίο χρόνο έχουν παγώσει κάθε κίνηση. Σενάριο πάντως υπάρχει, από τον Τζον Λόγκαν («Spectre», «Alien: Covenant») και σύμφωνα με αυτό οι λίγοι εναπομείναντες Μηχανικοί από το «Prometheus» εμδανίζονται ξανά με σκοπό να αντιμετωπίσουν τον David που μετατράπηκε σε γενοκτόνο λειτουργώντας θεϊκά και προσπαθώντας να φτιάξει μια νέα μορφή ζωής. Σύμφωνα με την ιστορία αυτή η δράση γίνεται ξανά στον πλανήτη LV-426 και τα γεγονότα αυτής πιθανώς θα μας φέρουν στα χρόνια της πρώτης ταινίας, καθώς τα απομεινάρια του πληρώματος που βρίσκει το Nostromo θα είναι ουσιαστικά αποτέλεσμα αυτής της μάχης - εκτός πάντα αν ο Σκοτ επιμένει πως χρειάζεται και άλλο φιλμ. 

Θυμίζουμε πως, θεωρητικά, ο Σκοτ θα αναλάμβανε την παραγωγή και τη σκηνοθεσία του «Awakening» αμέσως μετά την κυκλοφορία του «All the Money in the World» πέρυσι τα Χριστούγεννα, όμως το σχέδιο προς το παρόν ναυάγησε. Δείτε παρακάτω ένα βίντεο με τον Σκοτ να μιλά για τα σίκουελ που θέλει, αν και με τις σημερινές συνθήκες δύσκολα θα πάρει το πράσινο φως για περισσότερα από ένα. Έστω και έτσι όμως, μπορεί να κλείσει με τον τρόπο που θέλει, έναν κύκλο ταινιών γυρισμένο σε ένα διάστημα περίπου 40 χρόνων.