Τρίψτε ξανά το λυχνάρι! Η Ντίσνεϊ ανακοίνωσε συνέχεια του «Αλαντίν» - cinemagazine.gr
15:36
13/2

Τρίψτε ξανά το λυχνάρι! Η Ντίσνεϊ ανακοίνωσε συνέχεια του «Αλαντίν»

Η «ζωντανή» εκδοχή της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων «Αλαντίν» από τον Γκάι Ρίτσι έκανε τη Ντίσνεϊ να τρίβει τα... μάτια της από τις εισπράξεις, οπότε έδωσε πράσινο φως για ένα whole new Aladdin!

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το Variety βρήκε πρώτο το λυχνάρι και μετέδωσε τα νέα. Η Disney ήταν ιδιαιτέρως χαρούμενη με την παγκόσμια πορεία του «Αλαντίν» και ετοιμάζει μια εντελώς νέα συνέχεια, όχι δηλαδή ριμέικ της «Επιστροφής του Τζαφάρ». Η ιδέα για τη συνέχεια έχει βρεθεί, χωρίς να έχει ανακοινωθεί, και το στούντιο έχει προσλάβει ήδη τους Τζον Γκάτινς («Real Steel», «Flight») και Άντρεα Μπέρλοφ («Straight Outta Compton», «The Kitchen») για να την αναπτύξουν σε ολοκληρωμένο σενάριο. 

Πριν την ολοκλήρωσή του, που αναμένεται σύντομα, δε θα γίνει κάποια συγκεκριμένη επαφή με τους πρωταγωνιστές του πρώτου φιλμ, αν και το ρεπορτάζ του Variety αναφέρει πως οι παραγωγοί ευελπιστούν να ξανασυνεργαστούν με την τριάδα των Μένα Μασούντ, Ναόμι Χάρις και Γουίλ Σμιθ, σε αντίθεση με τον σκηνοθέτη Γκάι Ρίτσι που πιθανότατα δεν θα έχει εμπλοκή. Η Disney ξεκαθάρισε πως η ταινία θα αναπτυχθεί για κινηματογραφική έξοδο και όχι για να παιχτεί απόκλειστικά από το Disney+, όπως είχε συμβεί με τις 2 συνέχειες του πρώτου «Αλαντίν» που φτιάχτηκαν τότε με στόχο την αγορά του VHS.

Θυμίζουμε πως μετά την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» και το «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», ο «Αλαντίν» έγινε η τρίτη live-action ταινία της Disney, από αυτές που βασίζονται σε animated τίτλο της, που ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις - κάτι που πέτυχε και λίγους μήνες αργότερα και ο «Βασιλιάς των Λιονταριών».