Φατίχ Ακίν και Γιόνας Ντάσλερ φορούν «Χρυσό Γάντι» και έρχονται στις 25ες Νύχτες Πρεμιέρας - cinemagazine.gr
13:54
6/9

Φατίχ Ακίν και Γιόνας Ντάσλερ φορούν «Χρυσό Γάντι» και έρχονται στις 25ες Νύχτες Πρεμιέρας

Ο Φατίχ Ακίν, ένας από τους πιο αγαπητούς σκηνοθέτες του ελληνικού (κι όχι μόνο) κοινού αγκαζάρει τον πρωταγωνιστή του Γιόνας Ντάσλερ και έρχονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν το αιματοβαμμένο «Χρυσό Γάντι» στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Σε λίγες εβδομάδες υποδεχόμαστε με χαρά έναν σκηνοθέτη και, εδώ και χρόνια, πιστό φίλο του Φεστιβάλ: ο Φατίχ Ακίν επιστρέφει στις Νύχτες Πρεμιέρας με την καινούργια του ταινία «Το Χρυσό Γάντι»!

Μετά τον δρόμο προς την καταξίωση που άνοιξε με το «Μαζί, Ποτέ!» (Χρυσή Άρκτος, 2004), ο αγαπημένος του κοινού και των φεστιβάλ, Φατίχ Ακίν, αριθμεί βραβεία Σεναρίου στις Κάννες, Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στην Βενετία και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξένης Ταινίας για το «Μαζί ή Τίποτα». Φέτος οδηγείται με το «Χρυσό Γάντι» στα κατατόπια του Λαρς φον Τρίερ και του «The House That Jack Built», καθώς διερευνά την αληθινή ιστορία ενός δολοφόνου που σκότωσε τέσσερις γυναίκες στη Γερμανία της δεκαετίας του '70.

Ο Φριτζ, ένας ανειδίκευτος και εθισμένος στο αλκοόλ εργάτης με ελαφρά παραμορφωμένο πρόσωπο, ξοδεύει τις νύχτες του στο «Χρυσό Γάντι», ένα κακόφημο μπαρ στο red light district του Αμβούργου. Καθώς οι συνομήλικες τον περιφρονούν εξαιτίας της αποκρουστικής εξωτερικής του εμφάνισης, ο νεαρός άντρας δελεάζει μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες να τον ακολουθήσουν στο σπίτι κερνώντας τες άφθονο αλκοόλ. Όσες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και εισέρχονται στο βρώμικο διαμέρισμά του, δεν επιβιώνουν για να δουν την έξοδο από αυτό. Έχοντας ως αισθητική αφετηρία το λούμπεν σύμπαν του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, ο Φατίχ Ακίν υπογράφει το κινηματογραφικό πορτρέτο του Φριτζ Χόνκα και μαζί ένα αιματοβαμμένο και γκροτέσκ θρίλερ, προορισμένο να διχάσει.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας υποδέχονται τον Φατίχ Ακίν μαζί με τον γοητευτικό πρωταγωνιστή του Γιόνας Ντάσλερ  (καμία σχέση με το παραμορφωμένο πρόσωπο του Φριτζ Χόνκα), για την πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας «Το Χρυσό Γάντι», που θα προβληθεί στο αγαπημένο τμήμα «Μετά τα Μεσάνυχτα - After Hours» του Φεστιβάλ.

 ____________________________________

Το φετινό πλήρες πρόγραμμα του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα ανακοινωθεί στη Συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, στον πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η επετειακή 25η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Μεγάλος Χορηγός του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας είναι η COSMOTE TV. 

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και όλες τις προβολές, καθώς και συνεχή ενημέρωση για τις δράσεις του 25ου Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας, βρείτε στις ιστοσελίδες:  www.cinemagazine.gr | www.aiff.gr 

Το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται με την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.