Τεντώστε τα αυτιά σας! Music & Film στις 24ες Νύχτες Πρεμιέρας - cinemagazine.gr
12:07
14/9

Τεντώστε τα αυτιά σας! Music & Film στις 24ες Νύχτες Πρεμιέρας

Μια ιδιοφυία της κονσόλας, δύο μποέμ εγκέφαλοι δισκογραφικής εταιρίας και θρυλικά βράδια στο Hacienda του Μάντσεστερ συνθέτουν τις μοναδικές και απρόβλεπες μουσικές ιστορίες του τμήματος Music & Film των Νυχτών Πρεμιέρας! 

Τρία ντοκιμαντέρ που μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο και μας συστήνουν larger-than-life, οραματιστές χαρακτήρες που κατάφεραν να φτιάξουν και να κρατήσουν γύρω τους μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της μουσικής. Ο Κόνι Πλανκ, οι συνιδρυτές της Wax Trax! και οι πρωτεργάτες της house, όπως την «έχτισαν» μέσα στα θεμέλια του Hacienda στο Μάντσεστερ καλούν φέτος όλους τους μουσικόφιλους στις αίθουσες των Νυχτών Πρεμιέρας!

Διαβάστε αναλυτικά για τις ταινίες του προγράμματος Music & Film!

Κόνι Πλανκ: Ο Οραματιστής του Θορύβου / Conny Plank - The Potential of Noise
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: 
Reto Caduff, Stephan Plank
20/9/18, 19:00, Odeon Όπερα 2
23/9/18, 21:00, Odeon Όπερα 2

Στα '70s και στα '80s καλλιτέχνες όπως οι Kraftwerk, ο Ντέιβιντ Μπόουι, ο Μπράιαν Ίνο, οι Eurythmics, οι Depeche Mode, οι Neu, οι Ultravox, ακόμα και οι Scorpions, περίμεναν στη λίστα αναμονής για να ηχογραφήσουν μαζί του σε ένα αγρόκτημα της γερμανικής επαρχίας. Ένας συγκινητικός φόρος τιμής στην ιδιοφυία της κονσόλας που ονομαζόταν Κόνι Πλανκ, σε ένα μουσικό road movie με επιβάτες τον γιο του και μερικές από τις σημαντικότερες μορφές με τις οποίες συνεργάστηκε.

Βιομηχανικό Ατύχημα: Η Ιστορία της Wax Trax! / Industrial Accident: The Story of Wax Trax! Records
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: 
Julia Nash

20/9/18, 21:00, Odeon Όπερα 2
21/9/18, 21:00, Odeon Όπερα 2

Οι Bauhaus και οι Ramones έπαιξαν στο δισκάδικό τους, Ministry, Front 242 και πολλοί άλλοι τους χρωστούν τη δισκογραφική τους καριέρα. Ορδές μουσικόφιλων έγιναν η φυλή τους. Οι δυό μποέμ εγκέφαλοι της Wax Trax! δεν ζουν πια, αυτό το σεβαστικό ντοκιμαντέρ αναλαμβάνει ωστόσο να διηγηθεί τις κραιπάλες τους και ταυτόχρονα ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια της σύγχρονης industrial μουσικής. Σιγοντάρουν οι αφηγήσεις των Αλ Γιούργκενσεν, Ντέιβ Γκρολ, Τρεντ Ρέζνορ, Τζέλο Μπιάφρα, Στιβ Αλμπίνι.

Το Μάντσεστερ Χορεύει Ακόμη / Manchester Keeps On Dancing
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
: Javi Senz
29/9/18, 20:15, Odeon Όπερα 1
30/9/18, 21:15, Δαναός 2

Από την ηλεκτρονική σκηνή του Σικάγο στις απαρχές των 80s, μέχρι τις acid μέρες του θρυλικού κλαμπ Hacienda και την αναγωγή της house σε ποπ φαινόμενο, αυτό είναι το χρονικό ενός ολόκληρου μουσικού κινήματος όπως ξεπήδησε από τις βιομηχανικές ανάσες μιας πόλης. Οι Μάρσαλ Τζέφερσον, Καρλ Κρεγκ, Λοράν Γκαρνιέ, Τοντ Τέρι, Άντριου Γουέδερολ και πολλοί άλλοι, υπογράφουν το εγχειρίδιο που οφείλει να ακολουθήσει κάθε dj που σέβεται τον εαυτό του.