24ες Νύχτες Πρεμιέρας: Highlights της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου - cinemagazine.gr
9:27
25/9

24ες Νύχτες Πρεμιέρας: Highlights της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου

Δείτε αναλυτικά όλες τις προβολές της σημερινής μέρας και κλείστε τα εισιτήριά σας online μέσω viva.gr.

Το «Παιχνίδι με τη Φωτιά» - η καλύτερη ταινία της χρονιάς, η τιμητική προβολή των «Απέναντι» του Γιώργου Πανουσόπουλου, τα παρασκήνια μίας πολυσυζητημένης ταινίας, ένα ανατρεπτικό πολιτικό θρίλερ, το συγκινητικό «1985», το Μεγάλο Βραβείο του Generation του Βερολίνου, συνεργασία με το Ethnofest και μία από τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών,  στα highlights της έκτης μέρας των 24ων Νυχτών Πρεμιέρας.
 
Η Βροχή Τραγουδάει Στο Χωριό Των Νεκρών / The Dead And The Others
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Renée Nader Messora, João Salaviza
25/9/18, 17:30, Δαναός 1
 
Νεαρός ιθαγενής απαρνιέται τις παραδόσεις της φυλής του και αποδρά στην πόλη, περνώντας από ένα κόσμο δοξασιών και πνευμάτων σε μια υλιστική και αφιλόξενη πραγματικότητα που τον περιθωριοποιεί. Οπτικά σαγηνευτική επιμειξία μυθοπλασίας και εθνογραφικής ματιάς που κέρδισε το Βραβείο της Επιτροπής στο «Ένα Κάποιο Βλέμμα» των Καννών. Προλογίζει ο Ανθρωπολόγος Σίλας Μιχάλακας
 
Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας -Ethnofest. 
 
 
Οι Απέναντι / A Foolish Love
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Giorgos Panousopoulos
25/9/18, 19:00, Ideal  
 
Φοιτητής αναπτύσσει ερωτική εμμονή με μια άγνωστη που μένει στην απέναντι πολυκατοικία την οποία παρακολουθεί κάθε μέρα με τηλεσκόπιο. Το αθηναϊκό καλοκαίρι, η νεανική κουλτούρα του ‘80, μια πόλη χτισμένη πάνω σε ανώνυμα πάθη, ο έρωτας ως πορεία αυτογνωσίας, σε μια ταινία ορόσημο και φετίχ του ελληνικού σινεμά. Τιμητική προβολή παρουσία συντελεστών.
 
 
Αόρατος Κόσμος / The Seen and the Unseen
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Kamila Andini
25/9/2018, 19:45, Δαναός 1 
 
Κάθε μέρα η δεκάχρονη Τάντρι βυθίζεται σε ένα φανταστικό κόσμο, καθώς εκεί μονάχα μπορεί να συναντήσει τον δίδυμο αδερφό της. Από τις ομορφότερες καταθέσεις πάνω στην παιδική ηλικία, αυτό το κινηματογραφικό ποίημα από την Ινδονησία χαρτογραφεί στοιχειωτικά την πορεία ενός μικρού κοριτσιού από την θλίψη και την οργή μέχρι την αποδοχή της απώλειας. Μεγάλο Βραβείο στο τμήμα Generation του Φεστιβάλ Βερολίνου.
 
 
Το Φάντασμα του Πίτερ Σέλερς / The Ghost of Peter Sellers
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Peter Medak
25/9/18, 20:00, Αστορ
 
Καλώς ορίσατε στα παρασκήνια του «Ghost in the Noonday Sun», μιας πειρατικής κωμωδίας του ‘70 που εξελίχθηκε στο απόλυτο χολιγουντιανό ναυάγιο. Βασικός υπεύθυνος για ένα από τα πιο εφιαλτικά γυρίσματα που έγιναν ποτέ, δεν ήταν άλλος από τον Πίτερ Σέλερς. Τέσσερεις δεκαετίες μετά, ο σκηνοθέτης του καταραμένου φιλμ διηγείται όσα συνέβησαν σε μια προσπάθεια να συμφιλιωθεί με αυτό που ο ίδιος περιέγραψε ως «την χειρότερη καταστροφή της ζωής μου». Παρουσία του σκηνοθέτη και του παραγωγού Πολ Ιακώβου.
 
 
1985
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Yen Tan
25/9/18, 20:15, Odeon Όπερα 1
 
Ο Έιντριαν επισκέπτεται τη συντηρητική οικογένειά του στο Τέξας για τις γιορτές των Χριστουγέννων, όμως πίσω από το πλατύ του χαμόγελο κρύβεται ένα οδυνηρό μυστικό. Ο Κόρι Μάικλ Σμιθ εντυπωσιάζει υποδυόμενος έναν γκέι νεαρό σε ένα συγκινητικό και εγκάρδιο δράμα που κερδίζει αβίαστα δάκρυα και πλήθος βραβείων σε φεστιβάλ του εξωτερικού.
 
 
Το Παιχνίδι με τη Φωτιά / Burning
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Lee Chang-dong
25/9/18, 21:45, Δαναός 1
 
Ένα διήγημα του Χαρούκι Μουρακάμι εμπνέει σε έναν από τους κορυφαίους Ασιάτες δημιουργούς όχι μόνο μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, αλλά και ένα μικρό αριστούργημα πάνω στην ερωτική εμμονή, συγκεντρώνοντας πανηγυρικά τις καλύτερες κριτικές που γράφτηκαν για διαγωνιζόμενη ταινία την τελευταία δεκαετία στο Φεστιβάλ Καννών.
 
 
Κόκκινη Έκλειψη / Rojo
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Benjamin Naishtat
25/9/18, 21:45, Ideal
 
Στην Αργεντινή του ‘70, ένας ευυπόληπτος δικηγόρος προσπαθεί να κρύψει το μυστικό που τον συνδέει με το θάνατο ενός αγνώστου άντρα. Η εμφάνιση ενός ανορθόδοξου ιδιωτικού ντετέκτιβ, που σκοπεύει να διερευνήσει την υπόθεση, φέρνει στην επιφάνεια μια κοινωνία όπου όλοι σιωπούν αλλά κανείς δεν είναι αθώος. Ένας από τους πιο ελπιδοφόρους δημιουργούς του αργεντίνικου σινεμά σκαλίζει το ένοχο παρελθόν της χώρας του με ένα minor classic προδιαγραφών πολιτικό θρίλερ.
 
 
Απόλυτος Τρόμος / The Changeling
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Peter Medak
25/9/2018, 22:30, Odeon Όπερα 1
 
Χήρος μουσικοσυνθέτης νοικιάζει επιβλητικό αρχοντικό και σύντομα διαπιστώνει πως δεν είναι ο μοναδικός του ένοικος: το σπίτι είναι στοιχειωμένο και οι νεκροί που το κατοικούν δεν βρίσκουν ανακούφιση. Με ορκισμένους θαυμαστές τους Μάρτιν Σκορσέζε, Στίβεν Σπίλμπεργκ και Στίβεν Κινγκ και μόνιμη θέση στις λίστες με τις καλύτερες ταινίες τρόμου του σινεμά, το γοτθικό θρίλερ του Πίτερ Μέντακ έχει κερδίσει σε διαχρονικές ανατριχίλες το δικαίωμα να θεωρείται κλασικό. Παρουσία του σκηνοθέτη.