24ες Νύχτες Πρεμιέρας: Highlights της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου - cinemagazine.gr
9:14
21/9

24ες Νύχτες Πρεμιέρας: Highlights της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου

Δείτε αναλυτικά όλες τις προβολές της σημερινής μέρας και κλείστε τα εισιτήριά σας online μέσω viva.gr.

Το βραβευμένο «Διάγγελμα» του Φεστιβάλ Βενετίας, η καλύτερη ταινία του SXSW, ο εμβληματικός Αλεξάντερ Μακουίν, ένα ασυμβίβαστο ρομάντσο, πολυσυζητημένα ντοκιμαντέρ, μία καλτ απόλαυση και το ξέφρενο «Studio 54» - αλλά κι ένα εξίσου ξέφρενο πάρτι στο Φουάρ - βρίσκονται στο κινηματογραφικό μενού της δεύτερης μέρας των 24ων Νυχτών Πρεμιέρας!

Μια Γυναίκα Αιχμάλωτη / A Woman Captured
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Bernadett Tuza-Ritter
21/9/18, 18:00, Ideal

Η απίστευτη ιστορία μιας 52χρονης οικιακής βοηθού που εργάζεται δέκα χρόνια αμισθί για λογαριασμό μιας δυναστικής ιδιοκτήτριας που διαχειρίζεται εξ ολοκλήρου τη ζωή της. Όταν η σκηνοθέτιδα εξασφαλίζει την άδεια να μπει στο σπίτιφυλακή, στο μυαλό της Μάρις επιτέλους γεννιέται η ιδέα της διαφυγής. Σοκαριστικό περιστατικό σύγχρονης δουλείας μα και χρονικό μιας προσωπικής χειραφέτησης, σε ένα από τα δικαίως πολυσυζητημένα φετινά ντοκιμαντέρ. Τα έσοδα της σημερινής προβολής θα διατεθούν στην οργάνωση «Αποστολή Άνθρωπος».

Σε Δεύτερο Πλάνο / Half The Picture
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Amy Adrion

21/9/18, 18:00, Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Το Χόλιγουντ ήταν και παραμένει μια ανδροκρατούμενη βιομηχανία, με άνισες ευκαιρίες για τις γυναίκες και σαφείς διακρίσεις εναντίον τους. Οι Τζιλ Σόλογουεϊ, Λίνα Ντάναμ, Άβα Ντιβερνέι, Ροζάνα Αρκέτ και πολλές ακόμα επαγγελματίες του σινεμά καταθέτουν προσωπικές μαρτυρίες και αφηγούνται τις θαρραλέες ιστορίες για το πώς πέρασαν αποφασιστικά σε πρώτο πλάνο. Είσοδος Ελεύθερη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τις Ελένη Κοσσυφίδου (παραγωγό), Κόρα Καρβούνη (ηθοποιό), Πέννυ Παναγιωτοπούλου (σκηνοθέτιδα). Συντονίζει η δημοσιογράφος - κριτικός κινηματογράφου Έλενα Χρηστοπούλου.

Thunder Road
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Jim Cummings
21/9/18, 19:45, Odeon Όπερα 1

Επηρεασμένος από τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας του, ένας εύθραυστος ψυχολογικά αστυνομικός εφευρίσκει κωμικοτραγικούς, αμφίβολης αποτελεσματικότητας τρόπους προκειμένου να βάλει σε τάξη την προσωπική του ζωή. Με αφετηρία το πολυβραβευμένο μικρού μήκους φιλμ του κι ένα από τα πιο αγαπητά τραγούδια του Μπρους Σπρίνγκστιν, ο πρωτοεμφανιζόμενος Τζιμ Κάμινγκς υπογράφει τον ανεξάρτητο θρίαμβο της χρονιάς και κερδίζει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο SXSW.

Η Σιωπηλή Επανάσταση / The Silent Revolution
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Lars Kraume
21/9/18, 20:00, Δαναός 1

1956. Μια ομάδα μαθητών στο Ανατολικό Βερολίνο κρατούν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της εξέγερσης στη Βουδαπέστη, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του κρατικού μηχανισμού. Σε εκλεκτική συγγένεια με τις «Ζωές των Άλλων», ο Κράουμε αντιμετωπίζει την ιστορία της μεταπολεμικής Γερμανίας, προσφέροντας μια ψύχραιμη και διεισδυτική ματιά στο εσωτερικό μιας τρομοκρατημένης κοινωνίας.

ΜακΚουιν / McQueen
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ian Bonhôte, Peter Ettedgui
21/9/18, 20:00, Ideal

Enfant terrible κι επαναστάτης της σύγχρονης μόδας, γνήσιος καλλιτέχνης με όπλο του την αισθητική και την υπέρβαση των ορίων, βασανισμένη ιδιοφυία και τραγικός αυτόχειρας. Από τα εμβληματικά ντεφιλέ μέχρι τις αθέατες στιγμές της ιδιωτικής του διαδρομής, ένα συναρπαστικό ντοκουμέντο βιτριολικής φινέτσας και ελκυστικής αυτοκαταστροφής για τον Αλεξάντερ ΜακΚουίν, που ντύνει μουσικά ο σπουδαίος Μάικλ Νάιμαν.

Το Διάγγελμα / The Announcement
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Mahmut Fazil Coşkun
21/9/18, 20:15, Άστορ

Στην Κωνσταντινούπολη του 1963, μια ομάδα στρατιωτικών αναλαμβάνει να καταλάβει τον κρατικό ραδιοσταθμό και να ανακοινώσει ένα επικείμενο πραξικόπημα. Τίποτα δεν πηγαίνει όμως όπως το είχαν σχεδιάσει με τα αποτελέσματα να είναι ιλαροτραγικά. Κωμωδία του παραλόγου, πολιτική σάτιρα και νουάρ περιτύλιγμα σε μια σαρδόνια φάρσα που θα μπορούσε να είχε σκηνοθετήσει ο Ρόι Άντερσον. Παρουσία του σκηνοθέτη

Studio 54
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Matt Tyrnauer
21/9/18, 22:00, Odeon Όπερα 1

Τέσσερεις δεκαετίες αφότου φιλοξένησε τις πιο ξέφρενες και αμαρτωλές νύχτες της Νέας Υόρκης του '70, οι πόρτες του θρυλικότερου κλαμπ στα χρονικά της ποπ κουλτούρας ανοίγουν ξανά για λογαριασμό ενός αποκαλυπτικού και άκρως απολαυστικού ντοκιμαντέρ. Σεξ, ναρκωτικά και ντίσκο, μια ιστορία αστραφτερής ανόδου και ιλιγγιώδους πτώσης, όλα όσα δεν είδαμε και δε μάθαμε ποτέ για τον περιβόητο ναό της seventies ηδονής, όπως τα διηγείται για πρώτη φορά ο ιδιοκτήτης του, χωρίς καμία υπεκφυγή! Προλογίζει ο μουσικοκριτικός Μάρκος Φράγκος

Μετά την προβολή μη χάσετε!

23:30 Studio 54 Revisited | Φουάρ (Μητροπόλεως 72 και Χριστοπούλου 6)
Ελάτε να αναβιώσουμε την ατμόσφαιρα του θρυλικού κλαμπ! DJ set από τον Μάρκο Φράγκο.

Το Μονοπλάνο των Νεκρών / One Cut of the Dead
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Shin'ichirô Ueda
21/9/2018, 22:30, Δαναός 1

Συνεργείο γυρίζει ταινία με ζόμπι σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη, μέχρι που δέχεται επίθεση από πραγματικούς νεκροζώντανους. Αυτό που αρχίζει ως ένα απίθανο 37λεπτο μονοπλάνο μιας δευτεροκλασάτης ταινίας φρίκης, εξελίσσεται σε ρεσιτάλ παρασκηνιακής αμπαλοσύνης, με δράστες το πιο αδέξιο κινηματογραφικό συνεργείο που είδατε ποτέ.

Σκληρή Μπογιά / Hard Paint
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Filipe Matzembacher, Marcio Reolon
21/9/18, 22:30, Ideal

Νεαρός, που βγάζει τα προς το ζην παραχωρώντας διαδικτυακά σεξ σόου, ερωτεύεται ανταγωνιστή που τον μιμείται. Η πιο βραβευμένη queer ταινία της χρονιάς είναι ένα ασυμβίβαστο ρομάντζο και μια τολμηρή εξερεύνηση του πάθους στην ψηφιακή εποχή, που οι σκηνοθέτες αναπαριστούν χωρίς σεμνοτυφία αλλά με αφοπλιστική ειλικρίνεια.