24ες Νύχτες Πρεμιέρας: Highlights της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου - cinemagazine.gr
10:26
23/9

24ες Νύχτες Πρεμιέρας: Highlights της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου

Δείτε αναλυτικά όλες τις προβολές της σημερινής μέρας και κλείστε τα εισιτήριά σας online μέσω viva.gr.

Ο Ίαν ΜακΚέλεν, η ευρηματική διασκευή του Κρίστιαν Πέτζολντ στο «Transit», ένα πολυβραβευμένο ντεμπούτο, το απόλυτο ντοκιμαντέρ για τον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, η ιστορία της Ιλχάν, μία διεφθαρμένη ιερατική σχολή, τα αριστουργηματικά «Μαθήματα Πιάνου» και το ανυπέρβλητο «Στάχτες και Διαμάντια» στο κινηματογραφικό μενού της τέταρτης μέρας των 24ων Νυχτών Πρεμιέρας.

Στάχτες και Διαμάντια / Ashes & Diamonds
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Andrzej Wajda
23/9/18, 17:15, Δαναός 1

Από τις σπουδαιότερες δημιουργίες του παγκόσμιου σινεμά, αγαπημένη ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε και του Φράνσις Φορντ Κόπολα, το πικρό αριστούργημα του Αντρέι Βάιντα είναι ένα εκπληκτικό ρέκβιεμ για την αγωνία μιας χώρας που παραμένει έρμαιο της Ιστορίας και για τη νεότητα που σκορπίζεται άσκοπα στο όνομα των πιο μάταιων ιδεολογιών.

Κρις, Ο Ελβετός / Chris the Swiss
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Anja Kofmel

23/9/18, 17:30, Ideal

Μ' έναν συνδυασμό animation, ερευνητικού ντοκιμαντέρ και θρίλερ μυστηρίου, η Κόφμελ συγκεντρώνει τα σκόρπια κομμάτια της ζωής του αγαπημένου της ξαδέρφου, ενός Ελβετού πολεμικού ανταποκριτή που σκοτώθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Βαθιά προσωπικό οδοιπορικό, που κέρδισε τις εντυπώσεις στην 57η Εβδομάδα Κριτικής των Καννών.

Η Στιγμή Της Ιλχάν / Time For Ilhan
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Norah Shapiro     
23/9/18, 18:00, Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Πρόσφυγας από τη Σομαλία, μουσουλμάνα, πτυχιούχος πολιτικών επιστημών και μητέρα τριών παιδιών, η Ιλχάν θέτει υποψηφιότητα για τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Μινεσότα. Η προεκλογική της εκστρατεία απευθύνεται κυρίως προς τις μειονότητες, προκαλώντας τα στερεότυπα των επαγγελματιών πολιτικών. Αν η Ιλχάν τα καταφέρει, θα είναι μια ιστορική στιγμή για την πολιτική, όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά ολόκληρου του κόσμου. Είσοδος Ελεύθερη. Προλογίζει η κα Έφη Αχτσιόγλου, Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Μπέργκμαν: Ένας Χρόνος μια Ζωή / Bergman: A Year in a Life
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Jane Magnusson
23/9/18, 19:15, Odeon Όπερα 1

Τον καιρό που ο σπουδαιότερος Σουηδός σκηνοθέτης παρέδιδε μερικά από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά, πλάι σε πολυάριθμες θεατρικές και ραδιοφωνικές παραγωγές, η πολυτάραχη ερωτική του ζωή αρκούσε να γεμίσει τις σελίδες ενός best seller μυθιστορήματος. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, στο απόλυτο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του.

Ίαν Μακ Κέλεν: Ρόλος Ζωής / Mckellen: Playing The Part
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Joe Stephenson
23/9/18, 19:30, Ideal

Έχετε απέναντί σας έναν από τους κορυφαίους ηθοποιούς στον κόσμο και μπορείτε να τον ρωτήσετε ό,τι επιθυμείτε. Για όσους πάντοτε εύχονταν κάτι τέτοιο, ο σκηνοθέτης του συναρπαστικού αυτού ντοκιμαντέρ έπεισε τον Σερ Ίαν ΜακΚέλεν να παραδώσει ένα υπέροχο masterclass πάνω στο πώς να γίνεις σπουδαίος καλλιτέχνης και ακόμη σπουδαιότερος άνθρωπος. Ένα γενναιόδωρο ταξίδι σε μια ζηλευτή σταδιοδρομία και θαρραλέα ζωή που θα εύχεστε να μην τελειώσει.

Με Διαβατήριο τη Γοητεία / The Charmer
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Milad Alami
23/9/18, 19:45, Δαναός 1

Νεαρός Ιρανός προσπαθεί απελπισμένα να γνωρίσει γυναίκες με σκοπό να εξασφαλίσει τη μόνιμη παραμονή του στη Δανία. Ο έρωτας του χτυπά την πόρτα, μαζί όμως και οι ανοιχτοί λογαριασμοί από το ένοχο παρελθόν του. Ψυχολογικό θρίλερ, ιστορία αγάπης και σύνθετο δράμα, σε ένα πολυβραβευμένο ντεμπούτο που συστήνει ένα πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ταλέντο.

Transit
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Christian Petzold
23/9/18, 21:30, Ideal

Με τα γερμανικά στρατεύματα να προελαύνουν, ένας άντρας φτάνει στο λιμάνι της Μασσαλίας με αποσκευή το τελευταίο χειρόγραφο ενός συγγραφέα που αυτοκτόνησε. Υιοθετώντας την ταυτότητα του νεκρού, αποπειράται να δραπετεύσει για την Αμερική, αλλά οι αρχές ενημερώνουν τη σύζυγο του συγγραφέα πως ο άντρας της ζει. Mετά τα «Barbara» και «Το Τραγούδι του Φοίνικα», ένας από τους κορυφαίους Γερμανούς σκηνοθέτες διασκευάζει το σπουδαίο μυθιστόρημα της Άνα Σέγκερς.

Ένα Βήμα Πριν Γίνεις Άγιος / One Step Behind the Seraphim
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Daniel Sandu
23/9/18, 21:45, Odeon Όπερα 1

Τέσσερις αντιδραστικοί πρωτοετείς μαθητές μιας ιερατικής σχολής έρχονται σε μέχρις εσχάτων σύγκρουση με ένα μακιαβελικό αρχιερέα, που πίσω από το σεβάσμιο προσωπείο του υπηρετεί ένα ολόκληρο άντρο διαπλοκής και συγκαλυμμένης διαφθοράς. Ο ανατέλλοντας αστέρας του ρουμανικού σινεμά σκαλίζει τα βιώματά του σε μια επικών διαστάσεων και αφηγηματικής δεξιοτεχνίας ιστορία ενηλικίωσης και νεανικής ανυπακοής.

Μαθήματα Πιάνου / The Piano
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Jane Campion
23/9/18, 22:00, Δαναός 1

Μια γυναίκα που έχει χάσει τη φωνή της φτάνει με την κόρη της στη Νέα Ζηλανδία του 19ου αιώνα προκειμένου να παντρευτεί έναν μεγαλοκτηματία και βυθίζεται εκεί στη δίνη ενός παράνομου πάθους. Το ρομαντικό αριστούργημα της Τζέιν Κάμπιον, της μοναδικής γυναίκας που έχει κερδίσει μέχρι σήμερα Χρυσό Φοίνικα, επιστρέφει για μια επετειακή προβολή, σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια. Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, Α’ και Β’ Γυναικείου για τις Χόλι Χάντερ και Άννα Πάκουιν.