«Tο Φεστιβάλ της Βενετίας θα διεξαχθεί κανονικά», σύμφωνα με την πολιτική αρχή της Βένετο - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:17
25/5

«Tο Φεστιβάλ της Βενετίας θα διεξαχθεί κανονικά», σύμφωνα με την πολιτική αρχή της Βένετο

Έτσι διατείνεται σε χθεσινές του δηλώσεις ο κυβερνήτης της Βένετο, Λούκα Ζάια, κατά τις οποίες επιβεβαιώθηκαν, εκτός απροόπτου, οι ημερομηνίες 2-12 Σεπτεμβρίου.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Στις αρχές του μήνα, όπως είχαμε γράψει εδώ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, είχε ζητήσει από τους ανθρώπους του σινεμά (παραγωγούς, διανομείς, δημιουργούς) δήλωση προθέσεων ως προς την φετινή διοργάνωση. Από ότι δείχνουν τα πράγματα η ανταπόκριση ήταν αρκετά θετική ώστε η εξέλιξη για την ώρα να στηρίζει την διεξαγωγή του ιστορικού φεστιβάλ στις προκαθορισμένες ημερομηνίες των αρχών Σεπτεμβρίου (2-12). 

Με χθεσινές του δηλώσεις ο κυβερνήτης της Βένετο, Λούκα Ζάια, επαλήθευσε την τρέχουσα πληροφορία, παρά το γεγονός ότι η βενετσιάνικη Μπιενάλε, η επιβλέπουσα αρχή μιας σειράς καλλιτεχνικών γεγονότων στην περιοχή, ανέβαλε την Μπιενάλε της Αρχιτεκτονικής για το 2021, γεγονότος παράλληλου με το κινηματογραφικό φεστιβάλ. Ο Ζάια σχολίασε ότι η αναβολή οφείλεται σε τεχνικές δυσκολίες κατασκευής των περιπτέρων. «Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί, αν και κατά πάσα πιθανότητα με μικρότερο αριθμό ταινιών».

Είναι προφανές ότι η διοργάνωση ικανοποιήθηκε από την πρόθεση συμμετοχής που είχε η επιστολή της των αρχών του μήνα, έστω κι αν είναι εξίσου σαφές ότι η φετινή έκδοση στην χώρα που χτυπήθηκε ιδιαίτερα έντονα από την επιδημία δεν θα μείνει ανεπηρέαστη. Η διοργανώτρια αρχή πάντως δεν έχει ακόμη σχολιάσει ως προς τα υγειονομικά μέτρα που θα ληφθούν.

Υπενθυμίζουμε ότι το φετινό φεστιβάλ, με πρόεδρό του την Κέιτ Μπλάνσετ, σκέπτεται έναν ψηφιακό τομέα μιας online πλατφόρμας για εκείνους που έχουν διαπιστευθεί στο παρελθόν αλλά δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν. Η Ιταλία ανοίγει τα σύνορά της στις 3 Ιουνίου.