World War Z: Σταματά, μέχρι νεωτέρας, η παραγωγή του αναμενόμενου σίκουελ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:28
10/10

World War Z: Σταματά, μέχρι νεωτέρας, η παραγωγή του αναμενόμενου σίκουελ

Το δίδυμο των «Fight Club», «Se7en» και «Μπένζαμιν Μπάτον» θέλει να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει ζόμπι - κι εμείς να δούμε νέο Φίντσερ στο σινεμά - όμως η παραγωγή δείχνει να κολλάει για άλλη μια φορά. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Για κάποιους το ενδεχόμενο ενός σίκουελ για τον Φίντσερ φαντάζει περίεργο, για το «World War Z» όμως ήταν λίγο πολύ δεδομένο εξαιτίας της εμπορικής απήχησης της ταινίας, η οποία συγκέντρωσε το 2013 περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια στο box office. Αν και αρκετές αλλαγές στο crew (κάποια στιγμή είχε ακουστεί το όνομα του Χουαν Αντόνιο Μπαγιονά για τη σκηνοθετική καρέκλα) καθυστερούσαν σημαντικά το πρότζεκτ, τα γυρίσματα του σίκουελ ήταν να ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2019 με τον Φίντσερ σκηνοθέτη.

Τώρα όμως, μία από τις πρώτες ταινίες που πήραν πράσινο φως από τη στιγμή που ανέλαβε CEO του στούντιο ο Τζιμ Γιαννόπουλος, φαίνεται να κολλά στον προϋπολογισμό που σύμφωνα με τις φήμες δεν μπορεί να συγκεντρωθεί.

Ο Γιαννόπουλος έχει δουλέψει αρκετές φορές με τον Φίντσερ, ήταν από τους ανθρώπους που υποστήριξε με σθένος τη διανομή του «Fight Club» το 1999,  ενώ ήταν παραγωγός και στο προηγούμενο φιλμ του σκηνοθέτη, «Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε». Για τον Φίντσερ, θα είναι (ή μήπως θα ήταν;) η πρώτη του φορά σε σίκουελ μετά το μακρινό 1992 και τα πρώτα του βήματα στη μεγάλη οθόνη με το «Alien 3». Δυστυχώς, όπως και σε εκείνη την περίπτωση τα προβλήματα της παραγωγής δείχνουν και εδώ μεγάλα.

Αν εξαιρεθεί η πιθανότητα να πρόκειται για ένα διαφημιστικό τρυκ (τόσο καχύποπτους μας έχουν καταντήσει αυτοί οι Αμερικάνοι...), μια σχετικά πρόσφατη δήλωση του μεγάλου σκηνοθέτη που δικαιολογώντας την στροφή του στην τηλεόραση έλεγε πως «σήμερα αν ζητούσα να κάνω το Zodiac, κανένα στούντιο δεν θα έδινε πράσινο φως!» υπάρχει κίνδυνος η απόφαση για stop στην παραγωγή του World War Z να είναι ενδεικτική της σημερινής κατάστασης μιας βιομηχανίας που δειλιάζει να επενδύσει κολοσσιαία ποσά σε «ασύμφορα» σχέδια. Κι αν μια επιτυχία του μεγέθους αυτού του σχεδίου λογαριάζεται για «ασύμφορη», κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

Απευχόμαστε.