Αντίο στα θαύματα: Το «Wonder Woman 1984» θα κυκλοφορήσει στο HBO Max τα Χριστούγεννα - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:55
19/11

Αντίο στα θαύματα: Το «Wonder Woman 1984» θα κυκλοφορήσει στο HBO Max τα Χριστούγεννα

Μετά από πολλές αναβολές η Warner Bros. αποφάσισε την ταυτόχρονη διανομή του σίκουελ WW στην online πλατφόρμα της και στις (όποιες) ανοιχτές κινηματογραφικές αίθουσες.

Από τον Πάνο Γκένα

Το 1984 του τίτλου φαντάζει πλέον ακόμα πιο νοσταλγικό.

Παρά τις ελπίδες του στούντιο για αποκλειστικά κινηματογραφική διανομή, το «Wonder Woman 1984» των πάμπολλων μετακινήσεων (από Ιούνιο σε Αύγουστο, έπειτα τον Οκτώβριο και στη συνέχεια τον Δεκέμβριο - και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζουμε την αρχική ημερομηνία εξόδου που ήταν τον Νοέμβριο του 2019), θα προβληθεί στην online πλατφόρμα HBO Max και στις διαθέσιμες κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου. Η ταινία θα παραμείνει στην πλατφόρμα για ένα μήνα χωρίς επιπλέον χρέωση ενοικίασης.

Παράλληλα το «Wonder Woman 1984» θα επιχειρήσει στις 16 Δεκεμβρίου μία «ηρωική» έξοδο στις αίθουσες της διεθνούς (εκτός Αμερικής δλδ) αγοράς.

Σύμφωνα με το tweet της σκηνοθέτιδας, Πάτι Τζένκινς.

«Η ΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ. Σε κάποια φάση πρέπει να επιλέξεις να μοιραστείς όση αγάπη και χαρά μπορείς να δώσεις, πέρα από όλα τα άλλα. Αγαπάμε την ταινία μας, όπως αγαπάμε και τους θαυμαστές μας, οπότε ελπίζουμε πραγματικά η ταινία μας να φέρει λίγη χαρά και ανακούφιση σε όλους εσάς την περίοδο των γιορτών.

Παρακολουθήστε την ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ, όπου είναι ασφαλές να συμβεί (τσεκάρετε την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει οι αίθουσες για να το πετύχουν!) και στην ασφάλεια του σπιτιού σας μέσω HBO Max, όπου δεν είναι. Καλές γιορτές σε όλους σας. Ελπίζουμε να απολαύσετε την ταινία μας όσο απολαύσαμε και εμείς την παραγωγή της».

Τα ομολογουμένως αναμενόμενα (και δυσάρεστα) νέα, απότοκος της κακής εξέλιξης του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ακολουθούν την προ μηνών απόφαση της Warner να απομακρύνει το «Dune» του Βιλνέβ από τις κυκλοφορίες Δεκεμβρίου.

«Στην προσπάθεια να "πλοηγηθούμε" σε αυτές τις πρωτοφανείς στιγμές, χρειάζεται να είμαστε καινοτόμοι και να διατηρούμε τις επιχειρήσεις μπροστά, συνεχίζοντας να εξυπηρετούμε το κοινό μας», δήλωσε η Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WarnerMedia Studios, Αν Σάρνοφ. «Πρόκειται για μία καταπληκτική ταινία που ζωντανεύει ουσιαστικά στην μεγάλη οθόνη και σε συνεργασία με τους αιθουσάρχες θα παρέχουμε αυτήν την επιλογή στους καταναλωτές των ΗΠΑ, όπου οι κινηματογράφοι είναι ανοιχτοί. Καταλαβαίνουμε όμως πως πολλοί καταναλωτές δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σινεμά λόγω της πανδημίας, επομένως θέλουμε να τους δώσουμε την επιλογή να δουν το "Wonder Woman 1984" μέσω της πλατφόρμας HBO Max».

Η Σάρνοφ δεν χρησιμοποιεί τυχαία τη λέξη «καταναλωτές», από τη στιγμή που τα franchises είναι χολιγουντιανό προϊόν μεγάλης επενδυτικής αξίας και εμπορικής στόχευσης. Το σίγουρο είναι πως το σίκουελ της WW δεν θα αποφέρει τα έσοδα που είχαν υπολογιστεί μέσω της υβριδικής του διανομής, όσο κι αν αυξήσει τους συνδρομητές του HBO Max, ειδικά από τη στιγμή που δεν θα έχει έξτρα χρέωση (όπως είχε κάνει το Disney+ για την «Μουλάν»). Το σημαντικότερο είναι το πλήγμα στις ασθμαίνουσες αίθουσες και στην ισοπέδωση της εμψύχωσης του κινηματογραφόφιλου κοινού.

Δείτε στη συνέχεια το νέο τρέιλερ, που περιλαμβάνει τις αλλαγές στην κυκλοφορία της ταινίας.