10:36
17/2

Πρώτες εικόνες «Memoria»: Ο Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν συνεργάζεται με την Τίλντα Σουίντον

Η νέα ταινία του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Ταϊλανδού σκηνοθέτη ετοιμάζεται για τη φετινή φεστιβαλική πορεία της.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

«Υπάρχει κάτι που με έφερε εδώ, δεν είμαι ακόμη σίγουρος τί είναι αυτό. Είναι ένας προσωπικός σεισμός, μια αθόρυβη τρέλα. Είμαι σίγουρος πως μόλις αρχίσω να γυρίζω το φιλμ, θα κοιμάμαι καλύτερα» δήλωνε στο Variety ο Ταϊλανδός Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν («Ο Θείος Μπούνμι Θυμάται τις Προηγούμενες Ζωές του») από την ορεινή Κολομβία, όταν ξεκκίνησε τα γυρίσματα της πρώτης του μεγάλου μήκους μακριά από τη χώρα του. 

Το «Memoria» τον φέρνει δίπλα σε ένα διεθνές καστ με πρωταγωνίστρια την Τίλντα Σουίντον και πλάι της τη Ζαν Μπαλιμπάρ («Barbara», «Ψυχρός Πόλεμος), τον Ντάνιελ Χιμένεζ Κάτσο («Zama») και τον κολομβιανό τηλεοπτικό αστέρα Χουάν Πάμπλο Ουρέγκο. Τα γυρίσματα διήρκεσαν 8 εβδομάδες με αφετηρία το ορεινό χωριό Πιτζάο και αργότερα στη Μπογκοτά. 

Ο Βιρασετάκουν εμπνεύστηκε την ιστορία από την τρίμηνη παραμονή του στην περιοχή και ειδικότερα από μια κατασκευή ενός τούνελ στις Άνδεις που ξεκίνησε πριν από 100 περίπου χρόνια και η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο σενάριο. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, η Σουίντον υποδύεται μια καλλιεργήτρια ορχιδέων που επισκέπτεται στην άρρωστη αδερφή της στη Μπογκοτά, εκεί θα γνωρίσει μία γαλλίδα αρχαιολόγο και έναν νεαρό μουσικό. Τα βράδια όμως δε μπορεί να κοιμηθεί, αφού ακούει συνεχώς δυνατούς κρότους χωρίς να γνωρίζει από που ακριβώς προέρχονται.

Δείτε παρακάτω τις πρώτες φωτογραφίες που έδωσε η εταιρία παραγωγής για μια ταινία που αναμένεται να απασχολήσει αρκετά το φεστιβαλικό κύκλωμα μέσα στο επόμενο έτος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Πρώτες εικόνες «Memoria»: Ο Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν συνεργάζεται με την Τίλντα Σουίντον
  • Πρώτες εικόνες «Memoria»: Ο Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν συνεργάζεται με την Τίλντα Σουίντον
  • Πρώτες εικόνες «Memoria»: Ο Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν συνεργάζεται με την Τίλντα Σουίντον