Το «Ma Rainey’s Black Bottom» στέλνει τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν και την Βαϊόλα Ντέιβις στα Όσκαρ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:00
17/11

Το «Ma Rainey’s Black Bottom» στέλνει τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν και την Βαϊόλα Ντέιβις στα Όσκαρ

Η ταινία «Ma Rainey's Black Bottom» σε παραγωγή Ντένζελ Γουάσινγκτον που αφορά την «Μαμά του Μπλουζ», έμελλε να είναι η τελευταία ερμηνεία του πρόωρα χαμένου ηθοποιού.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Τα διθυραμβικά σχόλια των κριτικών έχει συγκεντρώσει τις τελευταίες μέρες το «Ma Rainey's Black Bottom» του Τζορτζ Γουλφ, ειδικά για τις ερμηνείες του βασικού πρωταγωνιστικού ζεύγους Βαϊόλα Ντέιβις και Τσάντγουικ Μπόουζμαν.

Την παράσταση φαίνεται να κλέβει στο κύκνειο άσμα του ο Μπόουζμαν, ο οποίος υποδύεται τον τρομπετίστα της Μα Ρέινι, Λεβί. Το Netflix, που βρίσκεται πίσω από την παραγωγή/διανομή, σπρώχνει ήδη τον συγκεκριμένο τίτλο για την κούρσα των βραβείων, ευελπιστώντας σε υποψηφιότητες (και στην περίπτωση του Μπόουζμαν νίκη στην κατηγορία του Α' Αντρικού) στα επερχόμενα Όσκαρ. 

Η Βαϊόλα Ντέιβις, που έφτασε κοντά στα 100 κιλά για τον ρόλο (η Μα Ρέινι ήταν βέβαια ακόμα ογκωδέστερη), δουλεύοντας ειδικά με την μεγάλη ενδυματολόγο Αν Ροθ, αναλογίζεται πως κάποτε βλέπουμε τις σχέσεις και μια ζωή προς τα πίσω όταν η τραγωδία έχει χτυπήσει: «Ποτέ δεν έφερε σταριλίκι στο γύρισμα, άφησε κάθε ματαιοδοξία έξω και απορρόφησε τον Λεβί. Έναν χαρακτήρα που σε πολλά συμβολίζει το μαύρο τραύμα μας» αναφέρει χαρακτηριστικά για την ερμηνεία του Μπόουζμαν.

Ο Ντένζελ Γουάσινγκτον από την πλευρά του, στην δεύτερη φορά που φέρνει πολυβραβευμένο θεατρικό του Όγκουστ Γουίλσον στην οθόνη (το «Fences» - ξανά με την Βαϊόλα Ντέβις - ήταν η πρώτη), αυτή τη φορά αποκλειστικά σαν παραγωγός, αποτύπωσε λακωνικά την θλίψη του: «Έκανε μια σπουδαία δουλειά. Και τώρα έχει φύγει. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω». 

Η ταινία έχει φιλική προς τα βραβεία ημερομηνία και θα εστιάζει σε μια κρίσιμη ηχογράφηση της δεκαετίας του '20 στο Σικάγο, κατά την οποία η περίφημη «Μαμά» του Μπλουζ βρέθηκε να αγωνίζεται απέναντι σε παραγωγό, μάνατζερ και μουσικούς για την μουσική της και τον τρόπο που πρέπει να βγει. Εύλογη η επικαιρότητα του σχεδίου (που θα έπρεπε να θεωρείται διαχρονική), δεδομένη και η αδυναμία της Ακαδημίας για σωματικές μεταλλάξεις, αίνιγμα λέμε εμείς η επιλογή του σκηνοθέτη.

Η παραγωγή του Netflix είναι προγραμματισμένη για τις 18 Δεκεμβρίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Το «Ma Rainey’s Black Bottom» στέλνει τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν και την Βαϊόλα Ντέιβις στα Όσκαρ
  • Το «Ma Rainey’s Black Bottom» στέλνει τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν και την Βαϊόλα Ντέιβις στα Όσκαρ