Ο Ταΐκα Γουαϊτίτι, επικεφαλής ενός διαστρικού καστ, διαβάζει Ρόαλντ Νταλ για φιλανθρωπικό σκοπό - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:28
19/5

Ο Ταΐκα Γουαϊτίτι, επικεφαλής ενός διαστρικού καστ, διαβάζει Ρόαλντ Νταλ για φιλανθρωπικό σκοπό

«Ο Τζίμης και το Γιγαντοροδάκινο», το κοσμαγάπητο παιδικό βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ, θα διαβαστεί σε 10 επεισόδια από ένα καταπληκτικό καστ δημοσιευόμενο στο YouTube κανάλι του συγγραφέα.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ο δημιουργός του «Τζότζο» θα μας διηγηθεί μια ιστορία. Αυτή του Τζέιμς Χένρι Τότερ που θα χωθεί μέσα σ' ένα γιγάντιο ροδάκινο και θα ζήσει την πιο σουρεαλιστική (και ενίοτε τρομακτική) ιστορία. Και ο φίλος Ταΐκα θα έχει μαζί του δικούς του φίλους, που είναι πολλοί και πολύ διάσημοι. Και όλοι μαζί θα διαβάσουν την ιστορία του Τζίμη σε 10 επεισόδια, δημοσιευόμενα στο YouTube κανάλι του Ρόαλντ Νταλ.

Και ποιο είναι το ακόμα καλύτερο; Ότι όλο αυτό θέλει να μαζέψει χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό. Φιλανθρωπικό σκοπό που θα επιλεγεί από το Partners in Health, οργάνωση που ίδρυσε και εποπτεύει η Οφίλια Νταλ, κόρη του συγγραφέα. Το Partners in Health θα βοηθήσει στον συναγερμό του κορονοϊού, στηρίζοντας τα δημόσια συστήματα υγείας στις πιο ευάλωτες κοινωνίες του κόσμου.

«Ο Τζίμης και το Γιγαντοροδάκινο», που αφιερώθηκε στην Ολίβια Νταλ, την 7χρονη κόρη της οικογένειας που πέθανε από ιλαρά έναν χρόνο μετά την έκδοση του λαοφιλούς βιβλίου (1962), θα διαβαστεί σε 10 συνέχειες από ένα υπέρλαμπρο καστ που σύσσωμα συνέτρεξε την προσπάθεια. «Δίπλα» στον Γουαϊτίτι, στα άλλα κουτάκια του «zoom» δηλαδή, θα είναι από το σπίτι τους οι Μέριλ Στριπ, Κέιτ Μπλάνσετ, δύο αδέλφια Χέμσγουερθ (Λίαμ και Κρις), ο Ράιαν Ρέινολντς, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, η Λουπίτα Νιόνγκο, ο Μπίλι Πόρτερ, η Σάρα Πόουλσον και η Μίντι Κάλινγκ.

«Έχοντας διαβάσει την ιστορία άπειρες φορές στις κόρες μου και όντας μεγάλο παιδί κι ο ίδιος, είμαι ενθουσιασμένος να μπορέσω να συνεργαστώ με συναδέλφους και να ξαναπούμε την ιστορία προκειμένου να βοηθηθούν οι έχοντες ανάγκη αυτή την περίοδο», δηλώνει ο Γουαϊτίτι.

«Ο πατέρας μου μας ενστάλλαξε ως παιδιά την πίστη ότι η φαντασία κινητοποιεί μια αλυσιδωτή αντίδραση δυνατοτήτων», λέει η Οφίλια Νταλ. «Κάπως έτσι σχηματίστηκε το Partners in Health και ο Ρόαλντ ήταν ένας από τους πρώτους και πιο ενθουσιώδεις μας υποστηρικτές», συνεχίζει η ενεργοποιημένη κόρη.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του εγχειρήματος, φαίνεται να περνούν όλοι τους καλά, ενώ το πρώτο επεισόδιο είναι ήδη στον αέρα στο κανάλι.