Ο Τζέικ Τζίλενχαλ συναντά τον τρόμο της μοντέρνας τέχνης στο τρέιλερ του «Velvet Buzzsaw» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:20
11/1

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ συναντά τον τρόμο της μοντέρνας τέχνης στο τρέιλερ του «Velvet Buzzsaw»

Και θρίλερ και σάτιρα και horror είναι ήδη μια ορθή φιλοδοξία, με τον Νταν Γκίλροϊ του «Νυχτερινού Ανταποκριτή» στο τιμόνι γίνεται κάτι ακόμα πιο απτό και το trailer μας προθερμαίνει κατάλληλα.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Πέντε χρόνια μετά τον «Νυχτερινό Ανταποκριτή» ο Τζέικ Τζίλενχαλ βρίσκει ξανά τον σκηνοθέτη Νταν Γκίλροϊ, αυτή τη φορά σε ένα σατιρικό horror θρίλερ με φόντο τον κόσμο των γκαλερί και της μοντέρνας τέχνης.

«Η μοντέρνα τέχνη ήταν ένα κίνημα που ήθελε να προκαλέσει και να αμφισβητήσει», λέει ο Γκιλρόϊ, «όμως τώρα πια φαίνεται να έχει εμπλακεί σ' ένα παιχνίδι χοντρού χρήματος κι επιχειρησιακού ενδιαφέροντος. Είναι πια ένας κόσμος που έχει χάσει τον προσανατολισμό του, ένας κόσμος σε αντίθεση με τον ίδιο του τον εαυτό, οπότε για μένα ένα τέλειο σκηνικό για ταινία, μια δυνητικά τέλεια δραματική ιδέα».

Πλην του καστ που περιλαμβάνει εκτός από τον Τζέικ (στον ρόλο ενός τεχνοκριτικού...) και τους Ρενέ Ρούσο, Ζάουε Άστον, Τομ Στάριτζ και Τζον Μάλκοβιτς, το horror άγγιγμα είναι που δίνει άλλον αέρα στο φιλμ. Στην ιστορία, μια ατζέντισα βρίσκει μια σειρά από εντυπωσιακους πίνακες ζωγραφισμένους από έναν προσφάτως θανόντα καλλιτέχνη, που όμως έχει αφήσει ρητή εντολή να καταστραφούν μετά τον θάνατό του. Η Ύβρις όμως διαπράττεται από την άπληστη ατζέντισσα και οι πίνακες, με κάποιον τρόπο (δεν τα ρωτάμε αυτά), ζωντανεύουν κι αρχίζουν να ξεπαστρεύουν κόσμο.

Στα χαρτιά η ειρωνεία είναι χειροπιαστή και απολαυστική όσο δεν πάει, μένει να δούμε την πραγμάτωση.