«Under the Silver Lake»: Ο σκηνοθέτης του «It Follows» μας ταξιδεύει σε ένα σουρεαλιστικό Λος Άντζελες - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:31
22/3

«Under the Silver Lake»: Ο σκηνοθέτης του «It Follows» μας ταξιδεύει σε ένα σουρεαλιστικό Λος Άντζελες

Τέσσερα χρόνια μετά το «It Follows», ενός από τα καλύτερα horror της δεκαετίας, ο Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μιτσελ επιστρέφει, βάζοντας τον Άντριου Γκάρφιλντ σε μια αναζήτηση γεμάτη μυστήριο, συνωμοσίες και ποπ κουλτούρα. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «It Follows» ήταν μια από τις καλύτερες τρόμου που είδαμε τα τελευταία χρόνια και η επιτυχία που είχε σε όλο τον κόσμο έφερε ένα συνεχόμενο following προς την δουλειά του Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ, με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να εξακολουθούν ως σήμερα να εμπνέονται από την ταινία και να δημιουργούν συνεχώς artwork. Με δεδομένο λοιπόν το ενδιαφέρον του νεανικού κοινού αλλά και της κριτικής κοινότητας, η καινούρια δουλειά του Μίτσελ είναι κάτι που περιμέναμε καιρό και το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε χθες η A24 πιστοποιεί το λόγο. 

Το «Under the Silver Lake» μοιάζει με ένα σουρεαλιστικό νεο-νουάρ με πρωταγωνιστή τον άλλοτε Spider-Man Άντριου Γκάρφιλντ να ψάχνει σε ένα φαντασιακό Λος Άντζελες για να βρει μια μυστηριώδη κοπέλα, που ην υποδύεται η Ράιλι Κιου («Mad Max: Fury Road», «American Honey»), την οποία πρωτοείδε στην πισίνα του σπιτιού του ένα βράδυ αλλά από τότε εξαφανίστηκε. Προσπαθώντας να βρει διάφορα στοιχεία μέσα από τραγούδια, κάρτες και αφίσες, οδηγείται σε έναν κόσμο γεμάτο σκάνδαλα, μυστήριο και συνωμοσίες που κυριαρχεί στα βάθη της πόλης του.

Βλέποντας το τρέιλερ αντιλαμβάνεται κάποιος τον πιο «ελαφρύ» τόνο που έχει η ταινία του Μίτσελ σε σχέση με το «It Follows», καθώς μοιάζει περισσότερο με σουρεαλιστική κωμωδία μυστηρίου, ίσως περισσότερο κοντά στα ίχνη του «Inherent Vice» του Πολ Τόμας Άντερσον.

Το φιλμ είναι σχεδόν σίγουρο για το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Καννών ενώ θα ξεκινήσει την πορεία του στις αμερικανικές αίθουσες τον Ιούνιο. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ: