Τρέιλερ «Thy Kingdom Come»: Ο Χαβιέ Μπαρδέμ σε ταινία που δημιουργήθηκε από υλικό που έκοψε ο Τέρενς Μάλικ! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:25
20/2

Τρέιλερ «Thy Kingdom Come»: Ο Χαβιέ Μπαρδέμ σε ταινία που δημιουργήθηκε από υλικό που έκοψε ο Τέρενς Μάλικ!

Το αμέτρητο υλικό που περίσσεψε από το «To the Wonder» του Τέρενς Μάλικ έφτανε ώστε να δημιουργηθεί ένα spin-off με πρωταγωνιστή τον Μπαρδέμ, καθώς ο χαρακτήρας του χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα στην ταινία. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η πιο γνωστή «φήμη» που ακολουθεί την καριέρα του Τέρενς Μάλικ, είναι πως όσο υλικό και αν γυρίσει με έναν ηθοποιό του, δεν εξασφαλίζει απαραίτητα τη συμμετοχή του στο τελικό cut. Από μια στρατιά ανδρών στη «Λεπτή Κόκκινη Γραμμή» ως τη Ρέιτσελ Βάις, τη Τζέσικα Τσαστέιν και τον Μάικλ Σιν στο «To the Wonder», ο Μάλικ συνηθίζει να φιλμάρει ακατάπαυστα, ακόμη και να προσλαμβάνει συνεργάτες για να κάνουν το ίδιο, δουλεύοντας με ηθοποιούς, με αποτέλεσμα στο τελικό μοντάζ να μπαίνει μόλις ένα μικρό κομμάτι του υλικού που έχει, ανάλογα με την εξυπηρέτηση της ιστορίας που συνήθως διαμορφώνεται σταδιακά. 

Τα περισσότερα κοψίματα ηθοποιών έγιναν στο «To the Wonder» που κυκλοφόρησε το 2012, αφού ο Μάλικ και οι ομάδες που έφτιαξε δούλευαν παράλληλα και ήταν αδύνατο όλα αυτά να χωρέσουν σε ένα φιλμ. Σε μια από τις μονάδες που δημιούργησε, ο φωτογράφος Γιουτζίν Ρίτσαρντς συνεργάστηκε μαζί του πηγαίνοντας στην Οκλαχόμα για να διαλέξει αληθινούς κατοίκους της πόλης Μπάρτελσβιλ ώστε να γυρίσουν σκηνές μαζί με τον Χαβιέ Μπαρδέμ που είχε το ρόλο ενός ιερέα που αρχίζει να αμφισβητεί την πίστη του. Ο Ρίτσαρντς γύρισε πολύ υλικό με τον Μπαρδέμ, με τον Μάλικ να κρατά κυρίως κάποια ηχητικά αποσπάσματα, ως voice over, πετώντας ουσιαστικά τη δουλειά που είχε γίνει. Έδωσε όμως την άδεια στον Ρίτσαρντς να κάνει ό,τι θέλει με το υλικό αυτό, με αποτέλεσμα 6 χρόνια μετά να γεννηθεί ένα ανέλπιστο, μικρό spin-off.

Το «Thy Kingdom Come» είναι ένα φιλμ 43 λεπτών που έχει πλέον τρέιλερ και θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα στο SXSW Festival τον επόμενο μήνα, και περιλαμβάνει μια σειρά δυνατών εξομολογήσεων των κατοίκων της περιοχής προς τον Μπαρδέμ, με άλλους να τουν αναγνωρίζουν και μερικούς να νομίζουν ότι μιλούν σε κανονικό ιερέα! Το αποτέλεσμα είναι αρκετά αξιοπερίεργο και αν και η διάρκειά του είναι απαγορευτική για κινηματογραφική εκμετάλλευση, είναι σίγουρο πως κάποια από τις ψηφιακές πλατφόρμες (σαν το Netflix) θα σπεύσει να το κυκλοφορήσει. 

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ: