Τρέιλερ «Tommaso»: Ο Γουίλεμ Νταφό υποδύεται τον σκηνοθέτη Έιμπελ Φεράρα - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:04
12/11

Τρέιλερ «Tommaso»: Ο Γουίλεμ Νταφό υποδύεται τον σκηνοθέτη Έιμπελ Φεράρα

Στην πιο πρόσφατη συνεργασία των δύο ανδρών, ο Φεράρα δημιούργησε μια εναλλακτική έκδοση της ζωής του, ζητώντας από τον Νταφό να τον ενσαρκώσει.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Οι Γουίλεμ Νταφό και Έιμπελ Φεράρα έχουν αποτελέσει για 2 περίπου δεκαετίες ένα δυναμικό δημιουργικό δίδυμο πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη. Από το «New Rose Hotel» του 1998 ως τον «Παζολίνι» του 2014, οι δυο τους συνεργάστηκαν συνολικά 4 φορές μέσα σε 20 χρόνια και οδηγήθηκαν σε μια πέμπτη με το «Tommaso» που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις φετινές Κάννες, ευελπιστώντας σε ταξίδι στις αίθουσες όλου του κόσμου από εκεί και έπειτα. 

Το «Tommaso» μοιάζει η πιο ιδιαίτερη συνεργασία των 2 ως τώρα, καθώς ο Νταφό υποδύεται έναν ήρωα alter ego του Φεράρα, αφού ο ρόλος του αφορά έναν αμερικανό σκηνοθέτη που βρίσκεται πλέον στη Ρώμη όπου και ζει με τη σύζυγο και την κόρη του - τις δυο τελευταίες υποδύονται η πραγματική σύζυγος και πραγματική κόρη του σκηνοθέτη, ο οποίος επιπρόσθετα άφησε κάποια στιγμή τη Νέα Υόρκη για τη Ρώμη. 

Το ημι-αυτοβιογραφικό αυτό φιλμ παρουσιάζει ενδιαφέρον για όσους βρίσκονται κοντά στο έργο του σκηνοθέτη που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του '70 με το «Driller Killer» δίνοντας μια σειρά από ασυμβίβαστα φιλμ («King of New York», «Bad Lieutenant», «Dangerous Game») που συνεχίζονται ως σήμερα. Η ταινία ψάχνει διανομέα στις μεγάλες αγορές (κυρίως στις ΗΠΑ) και πριν λίγες κυκλοφόρησε το πρώτο της διεθνές τρέιλερ, ευελπιστώντας αυτό να βοηθήσει προς μελλοντική ανταπόκριση αγοραστών.

Δείτε το παρακάτω: