Το «Third Kind» του Γιώργου Ζώη στο CineLink του Σαράγεβο - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:05
19/4

Το «Third Kind» του Γιώργου Ζώη στο CineLink του Σαράγεβο

Το «Third Kind» αποτελεί ένα από τα οχτώ πρότζεκτ που επιλέχθηκαν για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίου του Φεστιβάλ του Σαράγεβο.

Από τον Πάνο Γκένα

Ένα χρόνο πριν τέτοιες μέρες είχε ανακοινωθεί πως η μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη «Third Kind» θα έκανε πρεμιέρα στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών και ένα χρόνο μετά η εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία της ταινίας, που έκανε την πανελλήνια πρεμιέρα της στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και στο Τέλιουραϊντ αποθεώθηκε από τον βραβευμενο με Όσκαρ Μπάρι Τζένκινς («Moonlight»), συνεχίζεται.

Το «Third Kind» είναι ένα από τα οχτώ σχέδια που αποτελούν μέρος του φετινού προγράμματος CineLink του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο. Αυτές τις μέρες θα πραγματοποιηθεί ένα προπαρασκευαστικό στάδιο και τα πρότζεκτ θα παρουσιαστούν τον Αύγουστο (19-22) στο CineLink Industry Days.

Ο Γιώργος Ζώης μιλώντας πέρσι στον Κωστή Θεοδοσόπουλο είχε δηλώσει σχετικά με την ανάπτυξη του κόνσεπτ του «Third Kind» σε ταινία μεγάλου μήκους ταινία: «Σκέφτομαι να κάνω δύο μεγάλου μήκους ταινίες. Στη μία θα ήθελα να αναπτύξω αυτό το μικρού μήκους σε μια μεγάλου». Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη ήταν το φιλόδοξο «Interruption», που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του «Third Kind», ταινία που γυρίστηκε στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού με πρωταγωνιστές τους Αλέξανδρο Βαρδάξογλου, Εffi Rabsilber, Νικόλα Χανακούλα και Miankhail Waris Awalgul:

Η Γη είναι πλέον ένα παρατημένο μέρος, καθώς η ανθρωπότητα έχει βρει καταφύγιο σε άλλους πλανήτες και τρεις αρχαιολόγοι επιστρέφουν στον πλανήτη για να εξετάσουν ένα μυστηριώδες σήμα που έχουν λάβει.

Η Υπεύθυνη του CineLink, Αμρα Μπάκσικ Τσάμο, δήλωσε για τη φετινή επιλογή του προγράμματος πως «αντιπροσωπεύει φωνές μίας νέας γενιάς που απαιτεί να ακουστεί μέσω της δυνατής, συναρπαστικής κινηματογραφικής της αφήγησης [...] Τα έργα είναι πνευματώδη, έντονα, προκλητικά και προέρχονται από τα πιο συναρπαστικά ταλέντα της περιοχής μας».