«The Wife»: Ήρθε μήπως η ώρα για το Όσκαρ της Γκλεν Κλόουζ; - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:55
21/8

«The Wife»: Ήρθε μήπως η ώρα για το Όσκαρ της Γκλεν Κλόουζ;

Το γνωστό ομώνυμο βιβλίο της Μεγκ Βόλιτζερ μετατρέπεται σε ένα συγκρουσιακό φιλμ με έναν πολύπλοκο ρόλο που μπορεί να φέρει την Κλόουζ ξανά κοντά σε βραβεύσεις. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το 2011, η Γκλεν Κλόουζ είχε αποδείξει πως δεν τελείωσε ακόμη με την υπόθεση Όσκαρ, μετά τις πέντε υποψηφιότητες που είχε κερδίσει την δεκαετία του 80, σε διάστημα μόλις 6 χρόνων. Ο δύσκολος ρόλος της στο «Albert Nobbs» της έδωσε την έκτη που δεν ήταν όμως και πάλι η τυχερή, καθώς η Μέριλ Στριπ πήρε το αγαλματίδιο υποδυόμενη τη Μάργκαρετ Θάτσερ στο «Iron Lady». Τώρα, ενώ συνεχίζει τις κινηματογραφικές εμφανίσεις της, πλάι στις πολύ πετυχημένες θεατρικές, η Κλόουζ πρωταγωνιστεί σε ένα ακόμη φιλμ ικανό να την στείλει στο δρόμο για τα Όσκαρ. 

Το «The Wife» έχει κυκλοφορήσει ήδη στην Αμερική, αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Μεγκ Βόλιτζερ και η Κλόουζ έχει λάβει τις καλύτερες κριτικές της καριέρας της. Στην ταινία συμπρωταγωνιστεί μαζί με τον Τζόναθαν Πράις και οι δυο τους υποδύονται ένα ζευγάρι που ξεκίνησε με πολλές φιλοδοξίες την κοινή του ζωή, καθώς και οι δυο ήταν ταλαντούχοι συγγραφείς. Η ιστορία της ταινίας ξεκινά όταν ο χαρακτήρας του Πράις δέχεται το πολυπόθητο τηλεφώνημα από τη Σουηδία, όταν και του ανακοινώνεται πως θα του απονεμηθεί το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Το συγκεκριμένο γεγονός φέρνει μια αλληλουχία από flashbacks που αποδεικνύουν την άνοδο της καριέρας του εις βάρος της Κλόουζ που ουσιαστικά εξαναγκάστηκε να παριστάνει την σύζυγο, αφήνοντας πίσω τα δικά της όνειρα. 

«Ήταν από τους πιο πολύπλοκους ρόλους που έχω παίξει ποτέ. Προβάλει μια κατάσταση με την οποία κάθε γυναίκα μπορεί να ταυτιστεί, είτε ανήκει στις νεότερες γενιές είτε όχι» είπε η Κλόουζ περιγράφοντας τον ρόλο της στο Vanity Fair. Το φιλμ, στο οποίο συναντούμε και τους Κρίστιαν Σλέιτερ, Ελίζαμπεθ ΜακΓκόβερν και Μαξ Άιρονς, έκανε πρεμιέρα στο περασμένο φεστιβάλ του Τορόντο, έμεινε όμως στο «ψυγείο» ώστε να προγραμμαστεί για φέτος το καλοκαίρι.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ