«Many Saints of Newark»: To πρίκουελ των «Sopranos» μεταφέρεται για Σεπτέμβριο του '21 - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:01
14/1

«Many Saints of Newark»: To πρίκουελ των «Sopranos» μεταφέρεται για Σεπτέμβριο του '21

Το «Many Saints of Newark» θα μεταφέρει τους «Sopranos» στην δεκαετία του '60. 

Από τον Πάνο Γκένα

Οι «Sopranos» κάνουν το άλμα από την μικρή στην μεγάλη οθόνη με το «Many Saints of Newark» και κλείνουν ραντεβού με το κοινό στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, ένα χρόνο ακριβώς μετά την πρώτη ημερομηνία εξόδου τους. Μετά τις αλλαγές που έφερε η πανδημία η Warner είχε μετακομίσει το πρίκουελ τον Μάρτιο του '21, αλλά οι νέες εξελίξεις ανάγκασαν το στούντιο σε αναθεώρηση, κάτι που αναμένεται να συμβεί και με άλλα μπλοκμπάστερ (ήδη πιθανολογείται έντονα νέα αναβολή του «No Time to Die»).

Η ταινία τοποθετείται στο Νιούαρκ της δεκαετίας του '60, την περίοδο των ταραχών που συμπίπτει με τις διαμάχες αφροαμερικανών - ιταλοαμερικανών για τον έλεγχο του οργανωμένου εγκλήματος, και αναμένεται να δούμε πολλούς χαρακτήρες της τηλεοπτικής σειράς να επιστρέφουν. Μέσα στον κυκεώνα ανακοινώσεων για ριμπούτ, σίκουελ και ριμέικ, αν ανησυχείτε για την ταινία των «Sopranos», το όνομα του Ντέιβιντ Τσέις θα σας καθησυχάσει.

Ο σεναριογράφος Ντέιβιντ Τσέις δούλευε ήδη για μια εικοσαετία περίπου στην τηλεόραση, αφήνοντας το στίγμα του σε σειρές όπως το «Northern Exposure», όμως τίποτα από όσα έκανε δεν είχε τη σαρωτική επιτυχία του «The Sopranos». Η σειρά που στήθηκε γύρω από έναν ιταλοαμερικανό μαφιόζο του Νιου Τζέρσεϊ, καλύπτοντας για εφτά σεζόν τον υπόγειο κόσμο του εγκλήματος στις σύγχρονες ΗΠΑ, παραμένει ως σήμερα μια από τις πιο δημοφιλείς δουλειές στην τηλεόραση.

Ο Τσέις ολοκλήρωσε μέσα στο 2018 το σενάριο της ταινίας που αποτελεί prequel της σειράς μαζί με τον Λόρενς Κόνερ, υπεύθυνο για πολλά επεισόδια «Sopranos». Την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Άλαν Τέιλορ, σκηνοθέτης εννιά επεισοδίων της σειράς και βραβευμένος με Emmy για το 6#18. Το 2013 ο Τέιλορ έκανε το ντεμπούτο του στον κόσμο της Marvel με το «Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος» και δυο χρόνια μετά ανέλαβε το χλιαρό (για να είμαστε ευγενικοί) «Εξολοθρευτής: Γένεσις».

Ο Τσέις είχε επιβεβαιώσει πως στην ταινία βασικός χαρακτήρας θα είναι ο νεαρός (τότε) Τόνι Σοπράνο. «Με ενδιέφερε πολύ η ζωή στο Νιούαρκ εκείνη την περίοδο. Συνήθως πήγαινα με τον παππού και τη γιαγιά μου εκεί τα βράδια του Σαββάτου για φαγητό. Αλλά αυτό που μ' ενδιαφέρει περισσότερο είναι το πως θα ήταν τα παιδικά χρόνια του Τόνι. Η ταινία περιγράφει τις ταραχές μεταξύ λευκών και μαύρων εκείνη την περίοδο και ο Τόνι Σοπράνο θα είναι μέρος θα παίρνει μέρος με κάποιο τρόπο, σαν νεαρός». 

Μετά από εκτεταμένη έρευνα, όπως δήλωσαν οι Τσέις και Τέιλορ, ο ρόλος τελικά πήγε στον γιο του Τζέιμς Γκαντολφίνι, Μάικλ, καθώς πέρα από την ομοιότητα με τον πατέρα του οι δυο δημιουργοί μίλησαν για «εξαιρετική σκηνική παρουσία αλλά και έξοχη αναπαραγωγή των μανιερισμών του Τόνι Σοπράνο». Ο Μάικλ εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα στη σειρά του HBO, «The Deuce», ενώ μαζί του συμπρωταγωνιστούν οι Αλεσάντρο Νίβολα, Βέρα Φαρμίγκα, Τζον Μπέρνθαλ και Μπίλι Μάγκνουσεν.