«Καλπάζοντας με το Όνειρο»: Η Χρυσή Αθηνά της Κλόε Ζάο έρχεται στις αίθουσες - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:42
17/4

«Καλπάζοντας με το Όνειρο»: Η Χρυσή Αθηνά της Κλόε Ζάο έρχεται στις αίθουσες

Το φιλμ που συγκίνησε περισσότερο την κριτική επιτροπή του 23ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας βρίσκει το δρόμο προς τις ελληνικές αίθουσες αυτή την Πέμπτη. 

Νεαρός πρωταθλητής του ροντέο βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν σοβαρό τραυματισμό που τον υποχρεώνει να μείνει μακριά από αυτό που αγαπά περισσότερο. Πόσο βαρύ είναι όμως το τίμημα του να γυρνάς την πλάτη στις επιθυμίες σου; Από τις Κάννες και το βραβείο στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών ως την Αθήνα και τη Χρυσή Αθηνά.για ένα συναισθηματικά γενναιόδωρο δράμα το οποίο υπογράφει μία από τις ταχύτατα ανερχόμενες σκηνοθετικές φωνές της Αμερικής, κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους. 

Το «Καλπάζοντας με το Όνειρο» («The Rider») μιλά για ένα άλλοτε ανερχόμενο αστέρι στις αρένες του Ροντέο, τοβ νεαρό καβαλάρη Μπράντι, που βρίσκεται αντιμέτωπος με τη ματαίωση όταν ένας σοβαρότατος τραυματισμός τον υποχρεώνει να μείνει μακριά από αυτό που αγαπά. Ελλείψει εναλλακτικών ή επιθυμίας να ακολουθήσει διαφορετικό μονοπάτι από αυτό του καουμπόι, ο Μπράντι καλείται να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του.

Όπως η ίδια η Κλόε Ζάο δηλώνει, εκείνο που την εμπνέει είναι η ίδια η ζωή. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως και στη νέα της ταινία, μπολιάζει τη μυθοπλασία που εξυφαίνει στα πιο απρόσμενα σημεία της αχανούς αμερικανικής ενδοχώρας με ιστορίες καθημερινών ανθρώπων. Στην επιστροφή της στο Διαγωνιστικό των Νυχτών Πρεμιέρας, δύο χρόνια μετά τα βραβευμένα «Τραγούδια που μου Έμαθαν τα Αδέρφια μου», η Ζάο υπέγραψε ένα αναπάντεχα ώριμο φιλμ για τον δομικό ρόλο της επιθυμίας στη διαμόρφωση της ταυτότητάς μας.

Η ιστορία για τη δημιουργία της ταινίας άρχισε το 2015, όταν η Κλόε επισκέφτηκε ένα ράντσο στο Pine Ridge και συναντήθηκε με ένανεικοσάχρονο καουμπόη από τη Lakota που ονομάζεται Brady Jandreau. Ο Brady είναιμέλος της φυλής Lower Brule Sioux και επί του παρόντος διαμένει στο Pine Ridge. Είναι ένας αναβάτης και προπονητής αλόγων, ο οποίος ζει κοντά στη γη. Κυνηγάει με άλογο, ψαρεύει στο ποτάμι, ξοδεύει τις περισσότερες μέρες του με άγρια ​​άλογα εκπαιδεύοντάς τα μέχρι να είναι κατάλληλα για πώληση. Όπως ένα ψάρι στο νερό, ο Brady φαίνεται να καταλαβαίνει κάθε κίνηση του αλόγου, σαν να είναι κλειδωμένος σε κάποιου είδους τηλεπαθητικής ρουτίνας μαζί του. Κάνοντας ένα βήμα προς αυτό, αργά και απαλά, δημιουργείται μεταξύ τους μια εμπιστοσύνη. Αυτό το κάνει από την ηλικία των οκτώ ετών και είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Την Κλόε την τράβηξε αμέσως και άρχισε να συγκεντρώνει ιδέες για μια ταινία για τον Brady.

Η ταινία κυκλοφορεί αυτή την Πέμπτη σε διανομή AMA Films. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ αλλά και το ευχαριστήριο μήνυμα της Κλόε Ζάο μετά την απονομή της Χρυσής Αθηνάς τον περασμένο Σεπτέμβριο